2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

A MEGTÉRÉS – AMI ÖSSZEKÖT MINKET

 „Arról szeretnék ma beszélni, ami egy felbolydult világban összeköti Isten népét és a metodistákat, akár itt a Vajdaságban, akár Magyarországon élünk. Ami összeköt: ez a megtérés Jézusban, Jézushoz. A megtérés vonásairól és jeleiről szeretnék ma beszélni” – kezdte igehirdetését július 18-án vasárnap a Kiszácsi Metodista Gyülekezetben dr. Khaled A. László magyarországi metodista szuperintendens, aki Zákeus története alapján beszélt a megtérés újszövetségi jelentéséről. Igehirdetését a gyülekezeti közösséghez tartozó idős Emma néni tolmácsolta, akinek nagymamája volt magyar származású.

A 9.30-kor kezdődő istentiszteleten Ana Palik Kuncák házigazda lelkész köszöntötte a megjelent magyar és szlovák testvéreket. A helyi gyülekezet ugyanis szlovák közösség a soknemzetiségű Vajdaságban és a többnemzetiségű Szerbiai Metodista Egyházban. Délvidéki testvéregyházunkban a szlovákság alkotja a legnagyobb részt, és a legnagyobb gyülekezetük Kiszácson működik, amely egy mintegy 5000 fős község körülbelül tízpercre Újvidéktől.

A vasárnap délelőtti istentiszteleten szolgált a gyülekezet kórusa (a képen), a magyar lekciót id. Szuhánszki Tamás olvasta, aki az alkalom végén külön is köszönetet mondott a helyi testvéreknek az előző napi esküvő körül a sokféle segítségben. Az esküvőről itt maradt mintegy húsz magyarországi vendéget a helyiek még ebéddel látták vendégül, és úgy engedték útnak.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...