2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ÚJBUDÁN ÜLÉSEZETT A KERESZTÉNY-ZSIDÓ TANÁCS

Június 16-án az újbudai Bét Sálom zsinagógában (a képen) ülésezett a Keresztény-Zsidó Tanács, melynek munkájában egyházunk hagyományosan részt vesz. A Tanács célja, hogy a közös európai zsidó-keresztény kultúrkincs megőrzésén teológiai megközelítésben munkálkodjon és ezzel segítse elő Isten népében a megbékélést és az együttélést. A Tanács ülését Székely János szombathelyi katolikus püspök vezette, a házigazda a tanács társelnöke Radnóti Zoltán neológ főrabbi volt.

Rövid ószövetségi bevezető után (Kórah fiainak története) a résztvevők a COVID idején szerzett megtapasztalásaikat osztották meg, melyekből kiderült, a járványra a különböző közösségek hasonló módon reagáltak, és a veszteségek is hasonlóak. A résztvevők a következő időszak tervei között egy közös teológiai konferencia szervezését kezdték meg, melynek témája a családi élet és az ehhez kötődő hagyományok a Bibliában és a mai társadalomban.

Az ülés végén kóser asztalközösség volt, majd a házigazda rabbi bemutatta a zsinagóga szent tereinek titkait, melynek során liturgiáink közös pontjairól tudtak a résztvevők szeretettel beszélgetni. Egyházunkat Pásztor Zoltán laikus vezető képviselte az ülésen.

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KERESZTÉNY-ZSIDÓ TANÁCS

Május 22-én tartotta éves közgyűlését a Keresztény-Zsidó Tanács. Dr. Székely János püspök meghívására a KZsT ...