2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

HOLNAP PÜNKÖSD – NYITÓ GYÜLEKEZETEK

Mint arról már hírt adtunk, több helyen is megkezdődtek a gyülekezeti nyitások májusban – bár voltak, akik egyáltalán nem zárták be az elmúlt időszakban a gyülekezeti kapukat. A Szegedi Gyülekezetben Pünkösdvasárnap fognak hivatalosan kinyílni az ajtók, és több helyen is az egyház „születésnapján” bátorítják a testvéreket a visszatérésre. Óbudán Pünkösdhétfőn a nyitás jegyében terveznek kirándulást és közös ebédet a gyülekezetben.

A Pesti Gyülekezetben Sztupkai Kristóf helyi lelkész így fogalmazott: „Ezekben az időkben különösen is vágytunk/vágyunk az egymással való találkozásra, valamint a közösségben megélt „Isten-találkozásokra” is. Pünkösd ünnepe, az egyház születésének az ünnepe, épp ezért – tavalyhoz hasonlóan – idén is szép szimbolikát hordoz a gyülekezetek megerősődő újranyitása. Nem szeretnénk bezárkózó közösség lenni, ezért hívunk mindenkit, hogy aki teheti és jó lelkiismerettel el tud jönni, az jöjjön. Természetesen továbbra is kérünk mindenkit a felelősségteljes jelenlétre – nem csak a gyülekezetbe járás kapcsán, hanem az élet minden területén.”

Minden gyülekezetben és körzetben a Szentlélek jelenlétével megáldott ünnepet kívánunk. Az Isten Lelke formálja életünket és indítson el az ő útjaira!

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...