2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

80 ÉVES HEINRICH BOLLETER PÜSPÖK

2021. május 13-án, csütörtökön ünnepelte 80. születésnapját Heinrich Bolleter nyugalmazott püspök. Az 1941. május 13-án Zürichben született Heinrich Bolleter metodista családban nőtt fel. Ezért nem volt annyira meglepő, hogy útja a „Jungschar”-ba (cserkészek) és a „Jugendbund”-ba (ifjúsági csoport) vezetett – és éppen ez volt az idő, amelyben kibontakozott hite és későbbi hivatása, mint lelkész.

Miután befejezte iskolai tanulmányait, egy matematika-fizika diplomával, eljátszott a gondolattal, hogy erdőmérnök legyen és Alaszkába költözzön. De aztán úgy döntött, hogy teológiát tanul az egyház szemináriumában, Frankfurt am Mainban (Németország).

1965-ben, mindössze 24 éves korában megkapta első lelkészi szolgálati helyét a Badeni Metodista Gyülekezetben. 1969-ben szentelték fel vénné. A következő 20 évben a badeni, zürich-wipkingeni, thalwili és zofingeni metodista gyülekezetekben szolgált.

Emellett a „Kirche + Welt” folyóirat szerkesztéséért és kiadásáért is felelős volt 1974 és 1985 között. 1989-ben a Közép- és Dél-Európai Centrálkonferencia küldöttei Franz Schäfer püspök utódjaként e terület új püspökévé választották. Csak néhány hónappal a szolgálatba lépése után történt Kelet-Közép-Európában és a Balkánon a politikai változás.

Ez a metodista egyház újjáépítését is eredményezte a terület különböző országaiban. A nyelvek és kultúrák gazdag sokféleségében Heinrich Bolleter püspök számtalan hidat épített emberségével és kedvességével. Megtapasztalta, hogyan adott Isten erőt a nehéz időkben, új perspektívákat nyitva meg, és átélhette, hogy a 2006-ig tartó püspöki szolgálatában az egyházi élet sok helyen kivirágzott és meghozta gyümölcsét.

Isten áldását kívánja a Magyarországi Metodista Egyház közössége a 80. éves Heinrich Bolleter püspök életére.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...