2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

INDUL A PEDAGÓGUSOK OLTÁSA JÖVŐ HÉTTŐL

Budapest, MTI – Jövő héten már oltásra hívják az eddig regisztrált, óvodákban, általános iskolákban és gimnáziumokban dolgozó pedagógusokat – közölte a koronavirus.gov.hu pénteken. Ezzel összefüggésben az egyházunk kötelező hitoktatásban résztvevő munkatársai is számíthatnak az oltási lehetőségre. 

Az MTI közlése szerint: a kormány úgy döntött, az egészségügyi, a szociális dolgozók, a regisztrált idősek, a rendőrök és katonák mellett elindítja a regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok, valamint a bölcsődei dolgozók oltását is annak érdekében, hogy az óvodák és iskolák újranyitásával a pedagógusok is nagyobb védettséggel állhassanak újra munkába.

Hozzátették: az operatív törzs és az országos oltási munkacsoport döntése szerint közülük első körben a március 24-ig már regisztrált, köznevelésben – tehát óvodákban, általános iskolákban és gimnáziumokban – dolgozó pedagógusok oltása történhet meg már a jövő héten.

A még nem regisztrált pedagógusokat, a szakképzésben dolgozókat, az egyéb óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozókat arra kérik, hogy március 29. hétfő éjfélig regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Ha ezt megteszik, az ő oltásukra is sor kerülhet a húsvétot követő héten – írta a kormányzati oldal.

Azokat az óvodai, általános iskolai és gimnáziumi pedagógusokat, akik március 24-ig már regisztráltak, a jövő hét közepén a regisztrációjuk során megadott telefonszámon SMS-ben fogják behívni az oltásra. Az oltásuk a tervek szerint április 1-jén (csütörtökön), 2-án (pénteken) és 3-án (szombaton) történik meg a regisztrációjuk során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltóponton.

Tudatták azt is, hogy március 24-ig a mintegy 180 ezer köznevelésben dolgozó pedagógusból 102 ezer regisztrált védőoltásra, és 20 ezer már meg is kapta a védőoltást. Első körben tehát a már regisztrált, de még nem beoltott 82 ezer regisztrált behívására kerül sor – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint azok a pedagógusok, akik az SMS-ben küldött oltási időpontra nem tudnak megjelenni, csak egy későbbi alkalommal tudnak sorra kerülni.

A pedagógusok oltási programjához szükséges vakcinákat a regisztrált idősek oltására tervezett vakcinakészletek átcsoportosításával lehet megoldani, a rendelkezésre álló oltóanyagokat országos oltási munkacsoport fogja átirányítani a kórházi oltópontokra – írták.

Közölték azt is, a kampányszerű oltás második körében a március 24-ig már regisztrált bölcsődei dolgozók, a szakképzésben dolgozók, az egyéb iskolai dolgozók, valamint mindazon oktatásban dolgozók kerülhetnek sorra, akik március 24-ig még nem regisztráltak, de március 29. éjfélig megteszik a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Ha ezt megteszik, akkor oltásukra már a húsvét utáni héten sor kerülhet szintén a kórházi oltópontokon – írták.

A kormányzati oldalon azt kérték, a regisztrálók fokozottan figyeljenek a kért adatok pontos és hiánytalan megadására, mert csak pontos adatok esetén tudják a regisztrációját érvényesíteni és az oltandókat SMS-ben értesíteni. Az oltás helyszíne a regisztráció során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont lesz.

A regisztrációra történő felhívást az óvodai, általános iskolai, gimnáziumi, továbbá a szakképző intézmények pedagógusai a KIR és a KRÉTA rendszeren keresztül is megkapják. Miután a bölcsődék és óvodák önkormányzati fenntartásban vannak, a fenntartó önkormányzatokat kérik, hogy ösztönözzék dolgozóikat a regisztrációra.

A kormány döntése alapján több mint 180 ezer köznevelésben dolgozó, 30 ezer középfokú szakképző intézményben dolgozó és 13 ezer bölcsődei dolgozó jogosult a pedagógusok kampányszerű oltására. Az oltás ezúttal is önkéntes és ingyenes, és az országban éppen rendelkezésre álló vakcinával történik – emelték ki.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ALDERSGATE-NAP 2024.

Ma van az Aldersgate-nap. 1738-ban John Wesley ezen a napon egy Aldersgate utcai londoni házicsoportban ...