2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

BÖJTI ÚTMUTATÓ: MEGÚJULÁS

A Missziós Tanács 2021. évi böjti útmutatójának e heti témája: Megújulás. Az útmutató célja a 40 napos böjt az egyház és a gyülekezetek megújulásáért. A húsvétig tartó időszakban hétről hétre az Ézsaiás 40-ből kerültek kiemelésre igeversek, amelyekhez egy-egy rövid áhítat és imatémák kapcsolódnak.

 

MEGÚJULÁS

„Hát nem tudod, nem hallottad soha, hogy Örökké Élő Isten az Örökkévaló, aki teremtette az egész földet, figyelmével mindenkit követ, s nem fárad el soha! Bölcsessége kifürkészhetetlen! Ő ad erőt a megfáradottnak, s az erőtlen erejét megsokszorozza. Mert elfáradnak még a fiatalok is, kimerülten összerogynak a legkülönbek. De akik az Örökkévalóra várnak, akik benne bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, magasra szállnak, mint a sasok! Futnak, de nem fáradnak el, járnak, de nem merülnek ki.”
(Ézsaiás 40,28-31)

Telefonjaink és számítógépeink már személyre szabottan az örök ifjúságot, boldogságot, örök frissességet és egészséget sugározzák nekünk. Sikert, amelyben nincs erőfeszítés, tündöklést, amely mögött nincsen kudarc, élvezetet, amelyben nincsen áldozat. Pedig elfáradnak a fiatalok is, összerogynak a legkülönbek is. Az örök szabad fiatalság kulturájában, amelyben élünk nagyon is sok az üresség, kiégés, félresiklás, bűn és összeomlás a háttérben. Ennek a látszatfrissességnek és látszatszabadságnak ellenpontja a képmutatás nélküli bizalom. Hát nem hallottad soha? Isten figyelme követ téged, és nem fárad el! Őrá várni, szabadításában reménykedni és nem a saját kezünkbe venni a sorsunkat, amikor mindenki arra biztat – itt a titok. Az Örökkévaló szavaiban megbízni a saját Biblia-értelmezésünk helyett. Istenben megbízni és Rá várni, nem könnyű út, mert fel kell adnunk a kezdeményezést, az irányítást. Feladni önmagunkat és Isten üzenetét uralkodóvá tenni életünk minden területén. „Térjetek meg, változtassátok meg a gondolkozásotokat!”- mondja Jézus. Ebben a feladásban van a megújulás kulcsa a személyes életünk, gyülekezeteink, egyházunk és még a fiatalok számára is. (Gyurkó Donát)

 

IMATÉMÁK

• Adjunk hálát a fiataljainkért, akik megmaradtak a gyülekezeteinkben és megtértek, újjászülettek!
• Adjunk hálát az egyház új generációjáért, azokért a fiatalokért, akiket Isten elhívott sokféle szolgálatra! Adjunk hálát név szerint a gyülekezetünkhöz tartozó tinikért, egyetemistákért és fiatal felnőttekért!
• Adjunk hálát a megtérésekért és megújulásokért, amelyet az ifjúsági táborokon tapasztaltunk!
• Adjunk hálát a mentori lelkületű szülőkért, testvérekért, hittantanárokért és lelkészekért, akik kísérnek és tanítanak fiatalokat!
• Imádkozzunk, hogy a Szentlélek áradjon ki fiatalok életére, és tegyen jeleket és csodákat fiataljaink életében! Imádkozzunk megtéréséért, újjászületéséért és szabadulásáért a függőségekből!
• Imádkozzunk, hogy a fiatalok megértsék az evangéliumot és valóban Jézus tanítványai legyenek!
• Imádkozzunk, hogy a fiataljaink meg tudjanak állni a tévtanításokkal szemben és ne csábítsa el őket a az emberek tévútra csábító ravaszsága!
• Imádkozzunk azért hogy erős, Krisztuson alapuló barátságok szövődjenek a fiatalok között!

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...