2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

KÖNNYŰZENEI PÁLYÁZAT 2021

Budapest, MTI – Idén is biztosított a vallásos alkotóközösségek működését segítő forrás, a vissza nem térítendő támogatás benyújtásának határideje április 15 – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is 600 millió forinttal biztosítja az Emmi a vallásos alkotóközösségek, zenei együttesek és zenészek hosszú távú működését, valamint az egyházközösségekhez tartozó hangszerek felújítását – olvasható a közleményben.

Mint írják, a vallásos könnyűzene fontos szerepet tölt be a különböző közösségek életében, a fiatalok elérésében és aktív szerepvállalásukban. A vallásos alkotóközösségeket támogató felhívás az egyházak közösségeit is segíti abban, hogy hangszerbeszerzések, erősítő, hangosító berendezések vásárlásával szélesítsék, segítsék közösségeik lehetőségeit, támogassák a minőségi muzsika megismerését és létrehozását.

Mint írják, a támogatásnak köszönhetően újfajta lehetőségek nyílnak meg. A színvonalas zenei együttesek professzionális hangszerekhez juthatnak, zenei kvalitásaikhoz méltó, megfelelő minőségű eszközöket használhatnak. Sokan eddig a kölcsönzött eszközeiket vagy elhasznált, sérült hangszereiket, hangosító berendezéseiket cserélhetik le, valamint újíthatják fel. A vissza nem térítendő támogatás az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) felületén érhető el az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER).

A vallásos alkotóközösségek hosszú távú működését támogató program segítségével a korábbi években több száz hangszert tudtak vásárolni és több ezer fiatal zenészt támogatni zenei tevékenységük kiteljesedésében. A Hangszert Kezdőknek Program, a Hangszert Profiknak Program, a Határon túli zenekarok működésének támogatása, a könnyűzenei tevékenységet folytató fiatalok képzésének támogatása, az alkotói ösztöndíj, a tehetségkutatás, a hangszerfelújítási program, a vallásos könnyűzenei koncertek támogatása és a klubkoncertek támogatása mind-mind segítik, fejlesztik és erősítik a vallásos könnyűzenei életet – áll az összegzésben.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ALDERSGATE-NAP 2024.

Ma van az Aldersgate-nap. 1738-ban John Wesley ezen a napon egy Aldersgate utcai londoni házicsoportban ...