2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

SÚLYPONT A BÁTORÍTÁS – BUDAKESZI KÖRZETI KONFERENCIA

Március 16-án este volt a metodista egyház Budakeszi Körzetének éves körzeti konferenciája. A Zoom platformon tartott tanácskozáson Szuhánszky Gábor igazgató-lelkész a budakeszi idősotthon és gyülekezet mellett beszámolt a tatabányai, soproni munkákról is. Az estére beszámolót készített Szabados Sándor hitoktató és Győri László misszionárius is.

A körzet lelkésze kiemelte: „Gyülekezeti életünket az elmúlt időszakban 2020 márciustól a mai napig a Covid 19 vírus első, második és harmadik hulláma erőteljesen befolyásolja. Nem lehet a régi formákban megélni kereszténységünket, újakat kell keresnünk és találnunk. Nagy segítség az online-világ lehetőségei. Mennyivel elszigeteltebbek lennénk egymástól e nélkül.

Elkeseredett, megterhelődött embertársainkat talán könnyebben kérnek segítséget és hamarabb el tudjuk  érni egymást. A másik szempont azonban nehéz az, hogy mégis megfosztatunk a személyes találkozások egymást biztató valóságától. A kapcsolatok személyessége, a közvetlen megszólítás lehetősége mégis korlátozott a virtuális világban.

A gyülekezeti munka súlypontját az elmúlt évben különösen a bátorítás, a vigasztalás, a közös kiútkeresések jellemezték. Sokkal több lelkigondozói beszélgetésre volt szükség és lehetőség. A közös imádság, közösség gyakorlás fontossá vált, akár a személyes kapcsolatokban, akár a közösség ilyetén gyakorlásában is. Így lettek nagyon fontosak az online-közösségek, online-kapcsolatok.

Az istentiszteletek az intézeteket leszámítva hibrid-módon folynak. A templomban 15-20 ember vesz részt maszkban, fertőtlenítve, távolságtartással az valós térbeli istentiszteleten, míg az intézetekben valós időben de kivetítve vesznek részt az idősek virtuális módon.”

A körzeti konferencián dr. Khaled László szuperintendens megköszönte a készségét, hogy amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, az idén 100 éves Budakeszi metodista központ kész befogadni a templomban az Évi Konferenciát április 24-én.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...