2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ÚJ LELKÉSZJELÖLT A PESTI KÖRZETBEN

Március 13-án szombaton tartotta körzeti konferenciáját a Pesti Körzet. Az online konferencia első részében Sztupkai Kristóf helyi lelkész, Főgler László laikus elöljáró és Kovács Donát a gyülekezet teológus hallgatója mondta el beszámolóját. Ezt követően Hanula Hanga (a képen) tett bizonyságot arról, hogy Isten lelkészi szolgálatra hívta el. Az ezt követő beszélgetés után a körzet szavazott a személyéről, és Hanga egyértelmű támogatást nyert a lelkészi úton való elindulásban.

A háromórás tanácskozáson, amelyen mintegy 40 fő vett részt, sok-sok jelentés és beszámoló hangzott el a körzethez kapcsolódó missziós területekről: gyermekmisszió, ifjúsági csoport, bibliakör, imakör, női kör, média szolgálatok, házicsoportok, partnerkapcsolatok. Vályi Györgyi a Reménység Gyülekezetről adott hírt, Gyurkó József nyugdíjas lelkész pedig az erdőkertesi és mosonmagyaróvári testvérekről, akiket imádságban hordoznak a fővárosi gyülekezetből.

Lelkészi jelentésében Sztupkai Kristóf kiemelte: „A felsőerdősori közösség helyzetéből fakadóan egy központi gyülekezet. Budapest szívében vagyunk jelen. A magyarországi társadalmi változások köztünk is érzékelhetőek: a vidékről a fővárosba érkező metodista fiatalok egyetemen tanulnak, a munkavállalók megélhetést, akár otthont keresnek itt, mindezek mellett pedig lelki közösségre is vágynak. Az irántuk mutatott érzékenység, a befogadás központi szerepet kell, hogy játsszon gyülekezetünk szerkezetének alakításában.

Amikor a földszint 2-es ingatlan kapcsán gyerek- és ifjúsági órás terem kialakításról gondolkodunk, teológus számára kívánunk lakhatást biztosítani, akkor a hozzánk, központi gyülekezetbe érkezők fogadást tesszük missziónk egyik fókuszává. A központi jelző nem presztizst jelent, hanem a jeruzsálemi missziós modell szépségét és felelősségteljességét.

Különösen igazzá válik ez a gondolatiság, amikor a scholás diákok felé teszünk újabb és újabb lépéseket, azáltal hogy órarendbe beépített tárgyak oktatása mellett szabadidős felületet is biztosítani kívánunk számukra a Felsőben.

Itt vagyunk a 6. kerültben. Emberek, sorsok, missziók futnak be hozzánk, találkoznak a Felső falai között. Egyértelmű feladatunk, hogy az érkezőket fogadni és integrálni tudjuk. Amikor infrastruktúrát fejlesztünk, felújítunk és önmagunk számára a kiscsoportok rendszerét szervezzük akkor ennek az iránynak a mentén haladunk.

Itt azonban nem szabad megállni. Halott az a gyülekezet, amely nem lép ki az imaterme falai közül, aki komfortzónáján belül éli életét, amely azt várja, hogy hozzá csak úgy lépjenek be a világból az emberek. Isten kegyelméből a Felső újra és újra kifelé is mozdul. A vírushelyzet miatt a médiafelületeink számos ponton megújultak. Nem feledkezünk meg a Befogadó Ház missziójáról sem, és bár kicsit visszább lépve ugyan a pandémia miatt, de az amerikai testvéreinkkel is tartjuk a kapcsolatot. Terveink között szerepel, hogy a gyülekezetünk fiataljaival újra elmegyünk Kürtöspusztára és továbbra is kiemelt missziós területként tekintünk a Schola Európa metodista iskolára.”

Az ülés elején dr. Khaled László szuperintendens tartott áhítatot, a konferenciát pedig Kovács Elemérné zárta le imádságával.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...