2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

PÜSPÖKI KABINET ÜLÉS ÉS SZUPERINTENDENS TALÁLKOZÓ

Március 10-11-én püspöki kabinet ülésen találkoztak a közép-európai szuperintendensek dr. Patrick Streiff püspök vezetésével (a képen). Az online ülésen első alkalommal kapcsolódott be a tunéziai metodista misszió vezetője Freddy NZambe, aki jelenleg Franciaországban folytat teológiai tanulmányokat. Március 11-én csütörtökökön délután a találkozó kibővült, a teljes püspöki kerület szuperintendenseivel, így mások mellett a francia, svájci, osztrák egyházi vezetők is bekapcsolódtak.

A találkozó kezdetén az aktuális vírushelyzetről hangoztak el beszámolók, majd az egyház jövőjével kapcsolatosan folyt egyeztetés. Fontos információ, hogy az idei évre tervezett generálkonferencia egy évvel el lett halasztva, 2022 szeptemberére. Az idei évben májusban egynapos online generálkonferenciai ülés lesz csak megtartva.

A generálkonferencia halasztásával összefüggésben dr. Patrick Streiff püspök bejelentette, hogy egyeztetve a centrálkonferencia Püspöki Bizottságával a püspöki szolgálatát az új püspökválasztásig elvállalta.

A 2021-es magyar Évi Konferenciai ülés eredeti dátuma egy héttel került elcsúsztatásra, április 24. szombatra.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...