2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

MIT KELL TENNÜNK, MINT GYÜLEKEZET – MISKOLCI KÖRZETI KONFERENCIA

Március 4-én online Skype csatornán tartotta a metodista egyház Miskolci Körzete az éves körzeti konferenciáját. Kovács Zoltán körzeti lelkész (a képen) beszámolt róla, hogy a pandémia második hulláma után két vasárnappal ezelőtt nyitott ki a gyülekezet. A körzeti konferencia úgy határozott, hogy március 7-én még nyitva lesznek, de a harmadik hullámra tekintettel sajnos újra áttérnek az online istentiszteletekre.

Az elmúlt időszakra visszatekintve elhangzott, hogy az Egyházzenei tanfolyam sajnos 2020-ban elmaradt, és ez idén is várhatóan így lesz. Új program volt 2020-ban a Kéktúra csoport kirándulása, amely immár regionális közösségi programmá bővült. Fontos esemény volt tavaly az abaújkéri konfi tábor is.

Kistokajban örömteli további fejlődés az általános iskolai hittanosok bővülése, az új tanévben már 30 hittanos diákja van a metodista egyháznak, sok új család kapcsolódik és érdeklődik a gyülekezeti közösség irányában. Csernák Sára elmondta, hogy a következő napokban egy régi terv válhat valóra egy ifjúsági csoport szerveződésével.

A körzeti vezetőség az elmúlt időkben sokat foglalkozott azokkal az alapkérdésekkel, hogy miért létezik a gyülekezet?, mivé kell lennünk, mint gyülekezet? és mit kell tennünk, mint gyülekezet? Ezek a kérdések sokat segítettek a közösség feladatának, szolgálatának, küldetésének újra felfedezésében. A gyülekezet alapcélja, hogy Isten Igéjét mindenki hallhassa, a kívülállók számára is érthető módon, nyitottan.

Az épülő templommal kapcsolatban a körzet lelkésze elmondta, hogy jelenleg már a gépészeti munkálatok folynak, rövidesen a belső és külső burkolások következnek. A kivitelező várhatóan nyár közepére adja át a kész épületet!

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...