2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

BÖJTI ÚTMUTATÓ: ISTEN JELENLÉTÉBEN

A Missziós Tanács 2021. évi böjti útmutatójának e heti témája: Isten jelenlétében. Az útmutató célja a 40 napos böjt az egyház és a gyülekezetek megújulásáért. A húsvétig tartó időszakban hétről hétre az Ézsaiás 40-ből kerültek kiemelésre igeversek, amelyekhez egy-egy rövid áhítat és imatémák kapcsolódnak.

ISTEN JELENLÉTÉBEN

„Egy hang szól: Kiálts! Én megkérdeztem: Mit kiáltsak? Minden test csak fű, és minden szépsége, mint a mezei virágé. Elszárad a fű, elhervad a virág, ha ráfúj az ÚR szele. – Bizony, csak fű a nép! Elszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk igéje örökre megmarad. Magas hegyre menj föl, ki örömhírt viszel a Sionnak, harsány hangon kiálts, ki örömhírt viszel Jeruzsálemnek! Kiálts, ne félj! Mondd Júda városainak: Itt van Istenetek!” (Ézs 40,6-9)

Esendőségünket, egészségünk törékenységét fokozottan tapasztaljuk a járvány idején. Több család veszítette el idős szerettét, de még a fiatalokat is próbára tette a betegséggel való küzdelem. A virágzó közösségi élet is hervadásnak indult, hiányoznak az örömteli találkozások, a magányt, elszigeteltséget nem könnyű elviselni… Isten a veszteségeinkben és bizonytalanságainkban, félelmeinkben magához hív, hogy biztonságot adhasson. Ha a Szentlélek megnyitja számunkra Isten örökkévaló igéjét, csoda történik velünk, egyszerre biztos talajt érzünk a lábunk alatt. Ha az Ő romolhatatlan Igéjét befogadva újjászületünk, örök életünk van, amit nem győzhet le sem a betegség, sem a halál. Jézussal a szívünkben énekelhetjük:
Jelenléted erőt ad nekem, Jelenléted, Uram, Istenem.
Jelenléted – itt van lakhelyem, Hol megérintesz kegyelmeddel.
Sziklád rejtekében, Szent jelenlétedben.
(Kurdi Zoltán)

IMATÉMÁK


• Adjunk Hálát Isten örökkévaló Igéjéért, s kérjünk belőle naponta útmutatást a Szentlélek által!
• Imádkozzunk, hogy mindannyiuknak erős, személyes kapcsolata lehessen Jézus Krisztussal az Igén keresztül!
• Adjunk hálát az alsózsolcai, abonyi, kisvaszari kürtöspusztai és tatabányai cigánygyülekezeteinkért! Adjunk hálát a köztük szolgáló testvérekért! Isten adjon nekik bölcsességet a korlátozások ellenére is hirdetni az evangéliumot!
• Adjunk hálát azért, hogy a cigány emberek különösen is közösségi emberek,
a hitük megélésében a közös ima, éneklés nagyon sokat jelent! Imádkozzunk azokért, akiknek nehezen megy az internetes kapcsolattartás, és azokért, akik nagyon vágynak a személyes találkozásra, összejövetelekre. Azokért is, akiket elbizonytalanít hitében a jelenlegi helyzet. Könyörögjünk az ő megmaradásukért is a hit útján, az Úrral és az egymással való közösségben!
• Adjunk hálát azokért az időkért, amikor még minden korlátozás nélkül összejöhettünk! Könyörögjünk azért, hogy a járványveszély elmúltával, lehetőségeink és kötelezettségeink kiszélesedésekor is a gyülekezeti összejöveteleink látogatása mellett tudjunk dönteni!

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...