2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

SZENT ELHÍVÁSUNK VAN – PÉCSI KÖRZETI KONFERENCIA

A Házasság Hete utolsó napján, február 14-én vasárnap délelőtt hibrid tartották meg a Pécsi Körzetben az éves körzeti konferenciát. Kurdi Zoltán (a képen) a körzet lelkésze ezekkel a szavakkal kezdte beszámolóját: „Ma van a méltán nagy figyelmet kapó „Házasság Hete” rendezvénysorozat záró napja. Ez alkalomból is hálát adok az Úrnak a gyülekezeteinkhez tartozó házaspárokért, családokért! Kívánom, hogy Isten gazdag áldása és védelme legyen rajtuk! Hisszük, hogy ha Jézus Krisztus Úrként, Megtartóként ott van egy házasságban, az helyreálláshoz, megújuláshoz és tartós elkötelezettséghez vezet. Ha a Vele való kapcsolat formálissá válik, kiüresedik, akkor válságba kerülhet a házasságunk is. Ezért fontos, hogy miközben a házaspárok megtapasztalják, hogy a másik boldogságának keresése közben megtalálják a saját boldogságukat is, azt is felismerjék, hogy milyen jó, ha együtt élhetnek Urukért, aki értük élt és halt! Ez még nagyobb boldogsághoz vezet.

De emlékezzünk meg az egyedülállókról is, akiknek az élete éppoly értékes és teljes lehet, mint a házaspároké, és akikért szintén hálásak vagyunk az Úrnak, hogy közösségünkhöz tartoznak. Hiszen minden hívő életállapotában van egy azonosság: nem maguknak élnek. Házasként vagy egyedülállóként szent elhívásunk van, hogy az Úr Jézus Krisztusnak éljünk. Aki pedig vele van közösségben, az nemcsak erre a világra nézve, hanem az örökkévalóságra nézve is gyümölcsöző életet élhet.”

A lelkészi beszámoló után a pénzügyeinkről, a 25. évfolyamában működő Pécsi Gyülekezeti Hírlevélről, a honlapról, a női munkáról, a játszóházi szolgálatról, a siklósi szolgálatról, a Zoom-os imaórákról, a drávaszabolcsi szolgálatról, az Őrláng ifjúsági csoportról és a hajléktalan misszióról hallgattunk meg beszámolókat.

A konferencián Thalyné Kurdi Éva a vírus időszak alatt létrejött online imaóráról így számolt be: „Az igemagyarázatot követi a közös imádság, majd beszélgetés következik. Az egyes imatémáknál megállunk és valaki imádkozik a közben felmerült konkrét kérésekért. A lelkészünk összefoglaló imája után az Úr imáját közösen elmondva zárjuk az imakört.

Havonta egyszer online úrvacsorai alkalmat is tartunk az énekeskönyvben található úrvacsorai igeliturgia alapján. A testvérek otthon készülnek rá, és a képernyő előtt együtt fogyasztjuk el a szent jegyeket, miközben a lelkész végzi az úrvacsorai szolgálatot. Ez az úrvacsorai közösség nagyon megerősíti a betegeinket, betegápolóinkat, magányos testvéreinket és a nehéz terhet hordozókat, valamint az egymással való szeretetközösségünket.

Heti két alkalommal tartjuk kb. 90 perces imaóráinkat. A résztvevők egyöntetűen kifejezték kérésüket, hogy a járványidőszak befejezése után is maradjon meg valamilyen rendszerességgel a digitális imaóra, mert olyan előnyei vannak, amely másképp nem pótolható. A résztvevők száma 16-18, néha 20 szokott lenni és olyanok gyülekezünk össze, akik más módon nem tudnánk találkozni.”

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...