2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

NEHÉZSÉGEK KÖZÖTT IS HŰSÉGESEN – DOMBÓVÁRI KÖRZETI KONFERENCIA

Február 13-án szombat délután, a Skype alkalmazáson keresztül tartotta online körzeti konferenciáját a Dombóvári Körzet, amelyet dr. Khaled László szuperintendens a 67. zsoltárral és imádsággal nyitott meg. Hecker Márton lelkészi jelentésében a nehézségekben való hűségre, és Istenben való bizalomra buzdította a konferencia résztvevőit:

„Ebben a sok tervet, kezdeményezést meghiúsító, inkább a visszalépést, mint az offenzív előrehaladást, vagy legalább szinten tartást biztosító időszakban vált számomra hangsúlyossá a következő zsoltárvers: „De elküldött előttük egy embert, a rabszolgának eladott Józsefet” (Zsoltárok 105,17). József sem érthette Egyiptomba kerülésének okát, ahogyan mi sem értünk sok mindent ebben a vírusos időben. Álmai dugába dőltek, rabszolgaként szabadsága korlátozva volt, sok megaláztatás, érthetetlen teher és megpróbáltatás érte fiatal életét. De Istenbe vetett bizalommal élte meg mindezeket. Istennek pedig tetszett, hogy ebből az „elpuskázott” élethelyzetből kiemelje a rabszolga és fogoly Józsefet, megmentésének csodálatos eszközévé tegye őt sok nép számára. Ezzel a várakozással és reménységgel szeretnénk a beszűkült lehetőségek között is hűséggel, Urunkba, a Megtartó Jézusba vetett reménységgel helyt állni várva, hogy Ő hoz ki jót ebből a helyzetből, sokak megtérésére, üdvösségére, megtartatására.”

A lelkészi jelentése mellett, elhangzott a gyermekmisszió, az ifjúság, a roma misszió, a statisztikai és a pénzügyi jelentés is. Fontos súlypont volt az ingatlanok kérdése is: az országban egy körzetben itt található a legtöbb ingatlan, összesen négy, Dombóváron, Kaposszekcsőn, Döbröközön és Kisvaszaron. Az év elején értékesített komlói telek segítségével idén több missziós jellegű beruházást is szeretne megvalósítani a körzet Kisvaszaron és Kaposszekcsőn. De fontos projekt a dombóvári védett státuszú metodista imaház felújítása is (a képen).

Természetesen fontos téma volt a koronavírus, amely bár többeket elért a gyülekezetből is, de Isten kegyelméből mindenki kigyógyult belőle. Hecker Márton így számolt be a változásokról: „Igyekeztünk alkalmazkodni az új adottságokhoz. Belevágtunk az online istentiszteletek tartásába. Kezdőként sokat bakiztunk, mostanra azonban már sikerült kitapasztalnunk az internetes és a technikai adottságok szabta korlátokat és lehetőségeket. Így a YouTube-ra feltöltött istentiszteletek tér-idő határokat átívelve teszik lehetővé az igei üzenet továbbítását. Imaórát és bibliaórát skype alkalmazással tartunk. Sajnálatos módon bár ezek az alkalmak nem igényelnek utazást, csak eszközt, szoftvert (okostelefont, számítógépet, tabletet és a skype használatát, néha megteszi egy kihangosítható telefon is) és odaszánt időt, a részvételi arány nem növekedett, igaz, nem is csökkent. Azoknak a testvéreknek, akiknek nincs eszközük, az igehirdetés szövegét kinyomtatva igyekszem kézbesíteni. Felértékelődtek a kapcsolattartás más módjai, a telefonos beszélgetés és más számítógépes lehetőségek.”

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...