2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

A SZEMÉLYESSÉGET SEMMI SEM PÓTOLJA – KÖRZETI KONFERENCIA VOLT SZOLNOKON

Február első vasárnapján volt a Szolnoki Gyülekezet Körzeti Konferenciája, amelyet az úrvacsorai istentisztelet után tartottak meg a Kassai utcai gyülekezeti házban. Az istentiszteletre és a konferenciára online módon is be lehetett kapcsolódni. Dr. Khaled László szuperintendens a délelőtt során Szolnokon, délután pedig az Abonyi Gyülekezetben prédikált az egyház éves jeligéje alapján: „Akik az Úrban bíznak, erejük megújul!” (Ézsaiás 40,31) – Az igehirdetésekben hangsúlyozta annak fontosságát, hogy megtaláljuk Istentől kapott hangunkat, küldetésünket a mai nehezebb körülmények között is. Legyünk Isten hangja a világban, és éljük át, hogy a Lélek által talpra állhatunk, járhatunk, futhatunk, szárnyalhatunk – Isten rendelése szerint – hangzott az igehirdetésekben.

A Körzeti Konferencián Szuhánszky István lelkipásztor (a képen) a lelkészi beszámolójában a gyülekezeti szolgálatokat tekintette át. Beszámolt a jól működő és sok fiatal által látogatott lánykörről, és az élelmiszerbankkal való együttműködésről, amelynek keretében hetenként mintegy 120 főnek juttatnak el élelmiszer adományt. A gyülekezet továbbra is kiemelt figyelmet fordít a házicsoportok és az abonyi roma misszió erősítésére, de a világjárvány közepette nagy kihívást jelent a közösség építése, erősítése minden területen.

Szuhánszky István elmondta: „Tavaly online tartottuk a konferenciát, most azonban a védő intézkedések mellett, mégis csak együtt lehetünk. A személyességet semmi nem pótolja. Senki nem látta előre, hogy a pandémia milyen felfordulást fog okozni. Talán még most sem tudjuk reálisan megítélni. A tavaly tavaszi „Maradj otthon!”, túl jól sikerült. A vírus bezárt bennünket.”

A lelkészi jelentésben kitért a 2020-as gyülekezeti jeligére is: „Hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket!” (1Pt 2,9b) Ennek kapcsán megjegyezte: „Itt vagyunk a jeligénknél, amely egy éven át vezetett bennünket. Amikor választottuk, még nem tudtuk, hogy milyen kihívások elé állít ez az esztendő. Hirdetni Isten igéjét, minden körülmények között! Keresni azt a formát, és rátalálni arra, ami ugyan nem helyettesíti a személyes találkozásokat, de mégis közvetíti az életet. Sok programról, találkozásról le kellett mondanunk. A covid második hulláma bár még több megbetegedést okozott eddig is, és még nincs vége, de a szabályzások megadták annak a lehetőségét, hogy ne zárjunk be. Így aztán minden vasárnap  megtartjuk az istentiszteletet, és online is közvetítjük.”

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...