2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

TISZTÚJÍTÓ KÖZGYŰLÉST TARTOTT A WESLEY SZÖVETSÉG

Tisztújító közgyűlést tartott február 5-én pénteken délután a Wesley Teológiai Szövetség. A tíz magyarországi weslyánus egyházat és szervezetet tömörítő szövetség megújította a korábbi elnökséget: dr. Khaled László az elnök (metodista egyház), Gusztinné Tulipán Mária az alelnök (názáreti egyház), Vecseyné Fulmer Enikő (üdvhadsereg) a titkár. A tisztségek 2021-2023-as kétéves időszakra szólnak.

A közgyűlésen az elnöki beszámoló, az oktatási bizottság és az irodalmi bizottsági jelentés, valamint a pénzügyi jelentés hangoztak el. A szövetség elnöke az elmúlt időszakra nézve három dolgot emelt ki: 2020. márciusban választották az Európai Názáreti Főiskola rektorává Gusztinné Tulipán Máriát, a WTSZ alalnökét, a Názáreti Egyház lelkészét, akinek 2021. február 1-én volt a beiktatása. 2020. novemberben a Wesley Teológiai Szövetség oktatási programját a Pesti Megyei Kormányhivatal felnőttképzési nyilvántartásba vette. Így hivatalosan immár felnőttképző „intézményként” tekinthetünk a Wesley iskolára, ez is egy előrelépés a magyarországi elismertetésben. „2021 februárban arra készülhetünk, hogy két hallgató Wesley diplomát vehet át többéves tanulmányai eredményeként. Hálásak vagyunk ezekért az eredményekért, köszönjük a tanári kar támogatását, hogy az egyelőre nem túl nagy létszámú hallgatókat a sikeres vizsgákig vezetik.” – hangsúlyozta.

A közgyűlésen első alkalommal vett részt a World Gospel Mission új vezetője, Landerholm Eszter, valamint Jolsvay Ibolya a Szent Evangéliumi Alapítványtól. Jonathan Long a Felebarát Alapítvány vezetője az Egyesült Államokból jelentkezett be az ülésre. A közgyűlés úgy határozott, hogy idén októberben pótolja be a tavaly elmaradt Wesley Teológiai Napot, amelynek témája a keresztény identitás lesz.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...