2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

LEZAJLOTT AZ IDEI ALIANSZ IMAHÉT

Január 3-10. között zajlott le az idei Aliansz Imahét, amely fő fókusza ebben az évben az Isten szava és az ahhoz való hűség volt. Minden nap egy adott cselekvő szempont szerint vizsgálták az igét az igehirdetők (olvasni, élni, megosztani, meghívni, gondolkodni, tapasztalni, hallani, imádni). A 2021. évi imahét anyagát a Svájci Evangéliumi Szövetség két ága, a francia nyelvű, illetve a németajkú nemzeti szövetsége, közösen készítette el, s a munkát a Biblical Partnerships is támogatta.

A magyarországi imahét megnyitó alkalma a budapesti Golgota Gyülekezetben volt január 3-án, amelyen az Aliansz elnöksége szolgált, köztük Szuhánszky Gábor alelnök, a Budakeszi Metodista Gyülekezet lelkésze (a képen). A megnyitó innen is megtekinthető:

 

Szuhánszky Gábor az 5. nap témáját dolgozta fel, amelynek címe ez volt: „Tapasztald meg az Igét!”

Kapcsolódó imatémák és imádság:

 
IMÁDKOZZUNK
• lelki/szellemi szomjúságért és éhségért a gyülekezetünkben vagy abban a kiscsoportban, ahova rendszeresen eljárunk.
• Imádkozzunk azokért, akik nem tudnak/akarnak a Biblia kincseiben részesülni
• Imádkozzunk azokért, akik közel állnak hozzánk és nem ismerik Jézus evangéliumát – hogy tudjanak Isten igéjéhez kapcsolódni
• Imádkozzunk a csoportunkért, hogy befogadóak legyenek a nem hívők felé, és lelki/szellemi asztaluk kincseit megosszák és közösen vegyenek majd részt a királyi lakomán.
• Imádkozzunk megváltozott életekért, amelyeket a Jézussal való napi együttjárás formál át az Ige hallása, befogadása és alkalmazása által.
 
 
IMÁDSÁG
Úr Jézus, köszönjük Igédet, mely élő bizonysága jelenlétednek az életemben, nap mint nap. Szerető akaratodra figyelve és szeretetedet gyakorolva megváltozik az egész életem … talán nem egyik pillanatról a másikra, hanem egy csodálatos átváltozási folyamaton keresztül, amit Te oly gondosan kézben tartasz. Segíts nekem ma, hogy hallgassak Rád és engedelmeskedjem szerető intelmeidnek, parancsaidnak. Köszönöm, hogy kegyelmed által meghívsz, hogy részt vegyek mindazokban a jó dolgokban, amelyeket előre elkészítettél a számomra. Ámen.
 
 
GONDOLJUK ÁT
• Vajon kik azok a szomszédaim és munkatársaim közül, akik készen állnak erre, hogy felfedezzék a Bibliát?
• Hogyan tudnánk elkezdeni a gyülekezetünkben egy, a fentiekben leírt napi bib liatanulmányozást?
• Vajon lehet-e egy Biblia-reggeli egy könnyen elsajátítható, mégis hatékony módja annak, hogy ezzel elérjük a környezetünket és hozzájáruljunk ahhoz, hogy a résztvevők számára a Biblia üze nete nyilvánvalóvá, megismerése élményszerű, Isten szeretete megtapasztalható legyen?

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...