2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

SZERETNÉNK BETÖLTENI KÜLDETÉSÜNKET – KÖRZETI KONFERENCIA 2021, SZEGED

Ebben az évben is szeretnénk nagyon komolyan venni az egyéni és közösségi imaéletet, és mélyebbre menni Isten imádásában. Szeretnénk összezárni, egységben kérni az Urat, hogy így minél többeket meg tudjunk nyerni az Úrnak, kimentve a kárhozatból, hogy elérjük azokat az embereket, akiket az Úr szeretne odaadni. Szeretnénk betölteni küldetésünket – fogalmazott lelkészi beszámolójában Szuhánszki Tamás gyülekezeti lelkész a Szegedi Körzet konferenciáján, január 10-én (a képen).

Fontos ez az egység, a szentség, a tisztaság, mert így tudjuk Isten harcait megharcolni, így lehetünk Lélekkel teltek, erősek az Úrban – hangsúlyozta a lelkész. Szuhánszki Tamás elmondta, hogy az egyik laikus igehirdető, Sipos Anna a jövőben bibliaiskolai tanulmányokat szeretne folytatni. A gyülekezet két laikus igehirdetője fontos szolgálatokat végzett az elmúlt esztendőben is. A vírus miatt sajnos nyári táborokat nem tudtak szervezni. Új fejlemény, hogy decemberben egy gyülekezeti hírlevél jelent meg Csengei Blankának szerkesztésében, ami terv szerint a jövőben negyedévenként kerülne kiadásra.

A Körzeti Konferencián elköszönt a gyülekezet korábbi felügyelő lelkésze Csernák István, aki három éven keresztül segítette Szuhánszki Tamás munkájának kibontakozását. A konferencián elhangzott, hogy várhatóan január 19-én lenne közös alkalom az idei Ökumenikus Imahéten, a Szegedi Dómban.

Sipos Mátyás gyülekezeti laikus elöljáró beszámolójában elmondta, hogy a vírus ellenére az elmúlt esztendőben nyilvánvalóan, kézzel foghatóan megmutatkozott az imádság ereje. „A gyülekezetünkben mélyültek a személyes kapcsolatok, és a bizalom is” – fogalmazott.

Harmanné Ábrahám Judit az amerikai Bethlehem Metodista Gyülekezettel való partnerkapcsolatról számolt be. Elmondta, hogy az amerikai gyülekezet karácsonyi ajándékaként egy békeoszlopot állítottak fel a gyülekezeti ház udvarán, amely által egy világméretű kezdeményezésbe kapcsolódtak be. Hasonló oszlop áll a Virginia állambeli gyülekezet kertjében is, amely négy nyelven sóhajtásnyi imára hívja mindazokat, akik megállnak előtte. A magyar oszlop angol, magyar, német és cigány nyelven jeleníti meg a rövid imádságot: Legyen béke a földön!

Harman János pénzügyi jelentésével és a statisztikai beszámolóval ért véget a hibrid módon, élőben és online részvétellel megvalósított konferencia, amelyen Khaled A. László szuperintendens elnökölt. A szuperintendens a konferencia előtti igehirdetésében Jézus megkeresztelésének történetéről beszélt. Jézus eljött, bejárta az Istentől kapott küldetését, betöltötte Isten igazságát és ezért gyönyörködött benne az Atya! Találjuk meg mi is életcélunkat és küldetésünket, amelyre teremtettünk! – fogalmazott igehirdetésében.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ÚJ ALIANSZ ELNÖK: SZUHÁNSZKY GÁBOR

A Magyar Evangéliumi Aliansz május 17-én kedden délelőtt tartotta éves közgyűlését a Szilágyi Dezső téri ...