2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

NYERTES ISKOLAI PÁLYÁZAT A XIII. KERÜLETBEN

Páczelt Andrea, Budapest – A Forrai Metodista Gimnázium és Művészeti Technikum nyertes pályázatáról kapott értesítést év elején. A Budapest XIII. kerületi Önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Művelődési Bizottsága döntésének értelmében az iskola 2021-ben egy projektnapot tarthat a Radnóti Miklós Művelődési (RaM) Központban.

A RaM – ezzel a pályázattal – ez év folyamán, 1 adott, előre egyeztetett napot biztosít az iskolaközösségünk számára, egy tetszőleges bemutatkozási lehetőségre. Erre a napra ingyenesen biztosítja a RaM helyiségeit, közel 800 fős színház termét és nagyszínpadát, az ott meglévő minden technikával és saját büféjével, ruhatárával, valamint további személyes, segítő szolgáltatásaival.
 
 
Az elmúlt 10 évben mindig benyújtásra került egy ilyen pályázat, amivel – nagy örömünkre –  mindig sikerült elnyernünk 1-1 ilyen ingyenes, „RaM-os” napot. Így, itt tartottuk meg – még 2012 – ben – az 1. Forrai Művészeti Napot is, melyet azóta már több ilyen is követett, jó élményekkel, nagy sikerrel! A Forrai Művészeti Napok keretében bemutatkoztunk tanár – diák tárlattokkal, térinstallációkkal, helyi workshopokkal, kézműves foglalkozásokkal.
 
 
Tartottunk saját szervezésben kerületi képzőművészeti diák versenyt, irodalmi vetélkedőt, két ízben fellépett a Metodista Kórus egy 30 perces kis koncerttel és az estéket rendszerint, nagyívű, emlékezetes vizsgaremek – öltözék bemutatókkal zártuk, a nagyszínpadon, ahol az impozáns színházteremben diákok, tanárok, szülők, a művészeti szakmák elismert képviselői és egyéb (protokoll) meghívottak, ismert vendégek körében teltek el ezek az események.
 
 
Idén a Forrai Gimnázium új oldala fog bemutatkozni: a Dráma lesz a középpontban, amellett, hogy esetleg egy kis képzőművészeti „ízelítő” is lehet körítésképpen, ha lesz rá lehetőség. Nagyon reménykedünk, hogy a pandémia az idén nem gördít akadályt ennek útjába és valóban „élőben” rendezhetjük meg a következő Forrai Művészeti Napot! (annál is inkább, mert sajnos tavalyi – a május 25-re tervezett projekt napunk, kényszerűen elmaradt a RaM bezárása miatt.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

IMÁDKOZÓ KÜLDÖTTEK A CHARLOTTE-I LÖVÖLDÖZÉS UTÁN

A Generálkonferencia április 29-én szüneteltette a törvényhozási munkát, miután megtudta, hogy több rendfenntartó tisztet lelőttek, ...