2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

KÉSZÜL AZ ANGOL METODISTA EGYHÁZ IMA KÉZIKÖNYVE

Az Angol Metodista Egyház minden év augusztusában kiadja az Imádkozók kézikönyvét (Prayer Handbook). A kézikönyvet nem csak Nagy-Britanniában, hanem az egész világon forgatják. A készülő anyagba idén a közép-európai püspöki kerületünkből hazánk mellett, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia, Albánia, Bulgária, valamint Svájc és Észak-Afrika kerülhet be. Az Imádkozók kézikönyvébe három imakérés és három hálaadás jelenik meg minden országból. Idén Magyarországról az alábbiak kerültek beküldésre: Hálát adunk…
  1. A fiatalokért, akik egyházi szolgálatuk útján haladnak. Különösen Szuhánszki Tamásért, akit idén készül püspökünk felszentelni, és Farády Simonért, aki terv szerint idén szeptemberben kezdi el teológiai tanulmányait.
  2. Hálásak vagyunk, hogy mintegy két évtized után a Miskolci Metodista Gyülekezet új temploma elkészülhet. A korábbi épületet a gyülekezet kinőtte.
  3. Hálásak vagyunk az egyházban szolgáló laikus testvérekért, vezetőkért, munkatársaikért, akik a szolgálatok minden területén aktívak, elkötelezettek és hűségesek az Úr felé.
Imádkozunk…
  1. Imádkozunk a két metodista idősotthon lakóinak egészségéért, hogy ne kapják el a koronavírust, és a munkatársakért, hogy Isten Lelke legyen velük erejével és szeretetével.
  2. Imádkozunk a két metodista iskoláért, a fiatalokért és a tanárokért, hogy a koronavírust elkerüljék, és az élet nehéz helyzetei Istenhez vezessék őket.
  3. Imádkozunk a Magyarországi Metodista Egyház megújulásáért, hogy növekedjen az Istenbe vetett bizalom és hit a tagok, családok és közösségek között. Imádkozunk új megtérőkért és Krisztus új tanítványaiért.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...