2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

MEGJELENT A PÉCSI GYÜLEKEZET JANUÁRI HÍRLEVELE

Megjelent a Pécsi Metodista Gyülekezet 2021. januári hírlevele. A 20 oldalas gyülekezeti hírlevél többek között megemlékezik a nemrég elhunyt Szabó Andor metodista lelkészről, Schäfer Lizi néniről, és Paplauer Jani bácsiról, a pécsi és hidasi gyülekezetek tagjairól. A Schauermann Márta szerkesztésében készülő hírlevélben dr. Walter Klaiber boldogmondásokról szóló kötetéből is közölnek részleteket, „A béketeremtés öröme” címmel. Igény esetén elektronikusan továbbítjuk a hírlevelet az érdeklődő olvasók számára (email: kalaci@metodista.hu)!

Az alábbi missziós történetet a hírlevélből idézzük:

A megfelelő szó

Amikor Dr. John G. Paton az Újszövetséget a Csendes-óceán egyik déli szigetén lakók nyelvére fordította le, sok nehézséget okozott számára, hogy a „hit” fogalmára megfelelő kifejezést találjon.Egyik nap dolgozó szobájában ült. A bennszülött munkatársai közül valaki bejött hozzá. Hosszú út volt mögötte. A fáradtságtól és a hőségtől egészen kimerülve, szinte belehullt egy székbe.

Kényelmesen kinyújtotta a lábát, és csak egyetlen szót ejtett ki. Ekkor Paton örömében felugrott, és fel-alá járkált. Ez a szó azt jelen-tette: „Kipihenem itt magam, teljes súlyommal felújulok, új erőt nyerek!” Ezáltal a sziget lakói hamarosan megértették, hogy a keresztyén hit olyasmi, amely által a lélek, a szellem és a szív egész súlyával Jézus Krisztusban megpihen, megnyugszik és felújul.

A hit tehát nemcsak az olyan dolgoknak a kijelentése, amelyeket Isten a Biblia által közöl, hanem eszköz arra, hogy amiket Isten mondott: szívvel és engedelmességgel át is vegyem!A hit által tökéletes tehermentesítés megy végbe mindenféle erkölcsi zavaroktól, a bűn okozta kimerültségtől, mindenkiben, akinek az Úr Jézus Krisztusban való hit által Isten Atyjává lett!Megújultál-e, és megpihentél-e már hit által?

Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok segítséget. (Zsoltár 62,2)

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...