2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

A RENDKÍVÜLI GENERÁLKONFERENCIA KIÁLLT A BIBLIKUS CSALÁD-MODELL MELLETT

Az Egyesült Metodista Egyház rendkívüli generálkonferenciát tartott február 23-26. között St. Louisban. A mintegy 820 küldött a világ négy kontinenséről érkezett, hogy a keresztény házasság és a biblikus család-modell kapcsán alakítsanak ki egyházi állásfoglalást. A küldöttek többsége a konferencia kezdőnapjától kezdve kiállt a Szentírás tanítása mellett, amely szerint a házasság kizárólag egy férfi és egy nő szövetsége.

A magyar idő szerint kedden éjfélkor elfogadott „Tradicionális Terv” leszögezi, hogy a homoszexualitás gyakorlata nem összeegyeztethető a keresztény tanítással, és akik ilyen kapcsolatban élnek nem szentelhetők fel egyházi szolgálatra, és nem adhatók össze. Ez a döntés tehát világosan fenntartja a metodista Egyházrend hatályos rendelkezéseit és szabályait a lelkészi szolgálatra és a házasság szentségére vonatkozóan, egyúttal szigorúbban lép fel azokkal szemben, akik az Egyházrend vonatkozó részeit nem tartják be.

A generálkonferencia a szombati napon istentisztelettel indult, a küldöttek másnap kezdték el háromnapos munkájukat. Vasárnap a korábban beérkezett tervek és javaslatok priorizálása történt meg, és már ekkor kiderült, hogy a jelenlevők többsége a felsorolt tervezetek közül az ún „Tradícionális Tervet” sorolja az első helyre. A hétfői napon a jogalkotás folyamata kezdődött meg, a tervek és petíciók pontosítására, formálására adva lehetőséget.

Ezen a napon a delegáltak elfogadták, hogy egyetlen tervként csak a hagyományos, biblikus házasságra épülő egyházi modellt fogják beterjeszteni törvényjavaslatként. A legiszlatív munkának ez a döntése minden más tervezetet kizárt. A konferencia zárónapján, kedden a törvényalkotás folyamata lezárult, a küldöttek többségi szavazattal döntötték el, hogy megerősítik az egyház tanítását és gyakorlatát a felszentelés és esketés területén. Hálát adunk, hogy az Egyház Ura és Pásztora erre a biblikus és evangéliumi látásra vezette a világ minden tájáról érkező delegáltak többségét!

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...