2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

LÁTOGATÁS A PÉCSI GANDHI GIMNÁZIUMBAN


November 28-án a pécsi Gandhi Gimnáziumba látogatott a Kürtöspusztai Metodista Gyülekezet öt tanodása Vigh Bence körzeti lelkésszel. Az utazás célja az volt, hogy a 7-8. osztályosok továbbtanulásához inspirációt adjanak, és biztassák őket arra, hogy merjenek nagyobbat álmodni a jövőjükről. A látogatás során egy olyan iskolát járhattak be, amelynek szellemisége példa és biztatás: Európa első roma nemzetiségű gimnáziuma a magyarországi cigányság felemelkedésének egyik alapvető segítője. Olyan tanárokkal, vezetőkkel találkoztak, akik a következő generációért szenvedélyesen dolgoznak. „Tudjuk van, akinek a Gandhi álom marad, de van, akinek valósággá válik, amint eldönti, hogy a tanulást választja.” – mondta a a gyülekezet lelkésze. A látogatást Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár kezdeményezte és támogatta.

Vigh Bence lelkész így folytatta beszámolóját: „Az iskola dísztermében mi is együtt imádkoztunk az itt folyó munkáért, diákokért és tanárokért, és arról is beszéltünk, milyen fontos a hit. Mert Isten hisz bennünk. Hiszi azt, hogy a talentumok, amelyeket nekünk adott, elegendőek arra, hogy boldogok legyünk, teljes életet éljünk, és megvalósítsuk az álmaink. Mi pedig hiszünk Őbenne, aki annyira szeret minket, hogy általa, az Ő erejéből mindez valóra válhat.

Hálásak vagyunk Langerné Victor Katalin helyettes államtitkár asszonynak, aki nálunk tett látogatásakor ígéretet tett a gyerekeknek, hogy ezt az utat lehetővé teszi számukra. Külön köszönet illeti Garbera Viktóriát is, aki a szervező, kapcsolattartó volt a minisztérium felé. És nagyon köszönjük a Gandhi Gimnáziumnak és munkatársainak a látogatás során tapasztalt nyitottságot, tájékoztatást és bátorítást! „Aven romale, na daran patyan ando Del!”

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...