2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

120 ÉVES FENNÁLLÁSÁT ÜNNEPLI A MAGYARORSZÁGI METODISTA MISSZIÓ


Az állam és az egyház elválasztása nem jelentheti az egyház és a társadalom szétválasztását & hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes november 14-én szerdán Budapesten, a magyarországi metodista misszió működése megkezdésének 120. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen. Semjén Zsolt azt mondta: &egyszerre vagyunk tagjai az egyháznak és polgárai a társadalomnak&, tehát nem a kettő szembeállítására, hanem harmonikus együttműködésére van szükség, az egész társadalom javára.

A miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott, a kormány egyházpolitikájának fundamentuma, hogy ami jó az egyháznak, az jó az országnak és fordítva. A metodisták által képviselt lelkiség pedig jobbá teszi az embereket és a nemzetet, mivel szolgálatukat mindig a társadalomban fejtették ki, nem zárkóztak elefántcsonttoronyba, hanem a társadalomba vitték el az evangélium üzenetét & tette hozzá.

Semjén Zsolt kiemelte, a magyar állam elkötelezett amellett, hogy az egyházi intézmények & például az iskolák & tevékenységét elismerje, ezek ugyanis egyszerre vallásos közösségek és közfeladatot átvállaló intézmények. Az állam feladata a vallásszabadság biztosítása mellett a közfeladatot ellátó intézmények finanszírozása, az egyházi intézményeké ugyanúgy, mint az államiaké vagy önkormányzatiaké & jelentette ki.

Kitért arra is: a kormány létrehozott egy államtitkárságot az üldözött keresztények megsegítésére, hogy &emberi életet élhessenek a szülőföldjükön&. Azonban nemcsak &brutális& keresztényüldözés létezik & tette hozzá -, hanem van egyfajta &szofisztikáltabb& keresztényüldözés is itt, Európában, amely például abban nyilvánul meg, hogy &valaki azért veszíti el az állását&, mert megvallja a hitét.

Ez a keresztényüldözés a keresztény értékeket, hagyományokat akarja feláldozni, a &hitvalló kiállás& azonban megerősíti a keresztény civilizáció védelmét & mondta a miniszterelnök-helyettes.

A jubileum alkalmából a Magyar Metodista Egyház III. kerületi központjában külföldi résztvevőkkel emlékülést tartottak, emléktáblát avattak, majd a rendezvény istentisztelettel zárult.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...