2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

„ÜNNEPELNI A REFORMÁCIÓ ÖRÖKSÉGÉT”


Budapest & A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezésében a keresztény egység jeleként ökumenikus ünnepi, úrvacsorai istentiszteletet tartottak a Magyarországi Metodista Egyház székházában. &Azért jöttünk össze, hogy megéljük a reformáció örökségét& & fogalmazott köszöntőbeszédében Pásztor Zsófia. Az Óbudai Metodista Gyülekezet lelkésze kiemelte: &Nem bomlasztani kell, hanem azt az egységet megélni, amit Jézus hozott közénk.& Az ünnepi istentiszteleten Kondor Péter evangélikus püspök a 121. zsoltárt idézte, majd imádságában az Úrtól kért segítséget, hogy óvja meg és terelje az egyházat.

Az ökumenikus istentisztelet igehirdetési szolgálatán Jézus prédikációs tevékenységének a kezdete (Mt 4,12&17) került a fókuszba. Papp János az egyházzal szembeni társadalmi és egyéni ellentmondó elvárásokat említve hangsúlyozta, hogy a keresztényeknek nem a világnak, hanem Istennek kell megfelelniük. A Magyarországi Baptista Egyház elnöke elmondta, hogy Jézus is elvárások között élt, azonban ő mégsem a társadalmi igényeknek engedelmeskedett, hanem az Atya akaratát követte. Jézus &miközben teljes mértékben tisztában van azzal, hogy mi történik körülötte, mégis aláveti magát az Atya akaratának. Így azt teszi és azt cselekszi, amire valójában a legnagyobb szüksége van a világnak& & fogalmazott a lelkipásztor.

A baptista egyház elöljárója a megtéréssel kapcsolatban elmondta: beletartozik a Jézus elhozta üzenetbe. Papp János kiemelte, hogy &a keresztény felekezeteknek bűnbánatot kell gyakorolniuk a felekezethez térítés miatt, a megtérés ugyanis nem felekezethez, hanem Krisztushoz térést jelent.&

A reformációi ünnepi istentiszteleten imádságot és igét olvasott Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke és Fischl Vilmos evangélikus lelkész, a MEÖT főtitkára. A zenei szolgálatot az Óbudai Metodista Gyülekezet zenekara végezte.

Az istentiszteleten a jelenlévők átélhették az úrvacsorai közösséget.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...