2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

VASÁRNAP ZÁRÓDIK A 2018-AS TEREMTÉS HETE


Szeptember utolsó és október első vasárnapja között tartják a keresztény felekezetek a Teremtés Hetét. A holnap záródó hétre a magyarországi Ökumenikus Teremtésvédelmi Munkacsoport idén is elkészítette munkafüzetét, amelynek mottója ez volt: „Közösségben a teremtett világért – Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük. (Mt 18,20)” Az idei füzet is letölthető a www.teremtesunnepe.hu oldalról. Innen idézünk az egyházi vezetők meghívásából: „A Teremtés hete alatt összefogunk, hogy együtt örüljünk a teremtés ajándékainak és gondolkodjunk azon, hogy hogy törődünk vele. Ez az időszak értékes lehetőség, hogy megálljunk egy pillanatra a mindennapokban és elgondolkozzunk az élet szövetén, amelynek mi is részesei vagyunk.”

Ahogy a környezeti válság elmélyül, a keresztények feladata is sürgetően nő, hogy a hit bátor lépéseivel tanúságot tegyenek az ajándékmegőrzése mellett, melyet mindannyian kaptunk. Ahogy a zsoltáríró énekli: &Az Úré a föld és ami betölti, a földkerekség és a rajta lakók.& (Zsolt 24,1&2) A teremtés hete alatt kérdezzük meg magunkat: Tetteink-kel valóban teremtőként tiszteljük-e az Urat? Vannak-e még alkalmasabb eszközeink, hogy elmélyítsük a hitünket a &legkisebbek védelme& érdekében, akik a környezetkárosítás legkiszolgáltatottabb áldozatai?

Jöjj és csatlakozz hozzánk a hit útján, amely új távlatokat ígér és a szeretet mélyebb kötelékeivel ajándékoz meg. A teremtés és a benne élők védelmezése iránti őszinte vágy egyesít minket, amikor testvéri kezet nyújtunk egymásnak Krisztusban élő testvérekként felekezeti különbségek nélkül. A Teremtés Hete alatt együtt haladunk a teremtésben elfoglalt helyünk nagyobb mértékű gondozása felé.”

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...