2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ORSZÁGOS ROMA CSENDESNAPOK JÓNÁS KÖNYVE KÖRÜL – 2018 AUGUSZTUSÁBAN


A visszajelzések, &morzsaszedő& értékelések, bizonyságtételek alapján nagyszerűen sikerültek ismét a kürtösi csendesnapok. Hálásak vagyunk az Úrnak, a támogatóinknak, a segítőinknek és mindenkinek, aki eljött a találkozóra! A körülményeink is javultak a konyhában és a szálláshelyen, központi támogatásból egy várva várt, nagy hűtőgépet, 15 új matracot és 30 párnát tudtunk vásárolni. A porladó régi, kórházi matracok és szétfoszló párnák egy részét le tudtuk cserélni. A csendesnapokat nyitó csütörtöki vacsoránkra a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat segítségével a 60 vendégünkön kívül a falusiakat is meg tudtuk hívni, volt bőven pizza, cola és gyümölcs. A lelki táplálék még ennél is felségesebb volt…

Hecker Márton beszélt Jónás engedetlensége kapcsán arról, hogy mennyire szükséges megtalálnunk az Istentől kijelölt helyünket. Az alsózsolcai Vadászné Éva bizonyságtétele jól illusztrálta ezt, mert nemrég ő is visszatalált a helyére az énekkarban és a gyülekezeti kapcsolatokban.

Pénteken délelőtt arról beszélgettünk kiscsoportokban, hogy amiként az Isten elől menekülő Jónás bajba sodorta a vele utazókat, noha nem ismerték helyzetét, úgy minden bűnnek van hatása a körülöttünk élőkre, az eltitkoltaknak is. Délután a bodrogi &Kapcsolatok Erdejében& jártunk, ahol barangolni, lovagolni, íjászkodni lehetett, és együtt szerettük volna megmenteni egy válságos állapotban lévő mókuska életét (alul a képen látható). Az Úr megmentő irgalma is így vesz körül minket a mélypontjainkon, mint a süllyedő Jónást a tengerben, mint a bűneikben kishíján elpusztuló niniveieket&

Íjászkodva elgondolkodtunk egy bibliai versen, a Hóseás 7,16-on: Megtérnek, de nem a Felségeshez, olyanok, mint a meglazult íj. Igazán akkor érik el a céljukat a csendesnapok, ha minden bűnünkből megtérünk, amire az Úr rámutat, különben csak egy múló hangulatot, egy gyönge lendületet viszünk magunkkal, ami semmire sem elég, olyan, mint egy meglazult íjból kipottyanó nyílvessző& Szuhánszky István esti igehirdetése Jónásnak a hal gyomrában elmondott imájáról szólt. A szorult helyzetben való megtérés néha nem teljes szívből történik, pedig csak úgy hoz igazi változást& Szombaton délelőtt Isten krízisintervenciójáról beszélgettünk, hogyan jön segítségül, amikor hívjuk, s mi hogyan segíthetünk a bajban lévőknek?

Azután missziós utakra indultunk estig. Az alsózsolcai ének – és zenekar a dombóvári romanapon koncertezett és tett bizonyságot, a többiek pedig Niklába és Marcaliba utaztak, hogy a tavaly megkezdett szolgálatot folytassák, illetve a helybelieket hívták az esti összejövetelre. Hála az Úrnak, sokan hallgatták az evangélium hirdetésünket, sőt megtérés is történt az utcamisszióink során, egy fiatalasszony átadta a szívét Jézusnak. Az esti istentiszteleten Erdei-Nagy László állította példának elénk a megtérő niniveiek alázatát. Mély, őszinte bizonyságtételt hallottunk egy leányáért aggódó édesapa lelki megnyugvásáról.

Egy 20 éves házasságban élő pár, Horváth Henrik és felesége, Marika megújították a szövetségüket Henrik bűnbánó bizonyságtétele után, és áldást kértek. Akkora öröm volt a gyülekezetben, mint egy lakodalomban!

A vasárnap délelőtti úrvacsorai istentiszteleten Kurdi Zoltán arról beszélt, hogy a szimpatikus bűnösöknek (niniveiek) és az unszimpatikus hívőknek (Jónás) egyaránt meg kell térniük, Jézus Krisztus vére mindkét esetben hatékonyan eltörli a vétket, de az utóbbiak csoportja néha nehezebben látja a változás szükségességét& Nagy hála van a szívünkben a békés, szeretetteljes légkörű kürtösi napokért, a sok jó bizonyságért, a szívek Krisztus felé való megindulásáért!

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...