2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

NEVETVE NÉZZ A HOLNAP ELÉ – ŐSZI NŐI KONFERENCIA MEGHÍVÓ


Meghívó & Országos Női Csendesnap 2018. szept. 27-30. Kedves Hölgyek, itt az idő, hogy az őszi csendesnapra küldjek nektek meghívót. Az országos találkozónk idei helyszíne igazi üdülőövezetben található, magasan, a tiszta friss levegőjű Mátrában. Hívlak benneteket nagy szeretettel és izgalommal Magyarország legmagasabb hegyére, hogy ott átéljük az Istennel való megelevenítő találkozást, ahogy Mózes vagy ahogy Jézus és a tanítványai átélték. Remélem, hogy tetszeni fog. A Női Bizi felderítő csapata már járt az Üdülőben és mi azt állapítottuk meg hogy nagyon barátságos, vendégmarasztaló a légkör. Talán majd ti is elmondhatjátok: &Jó itt nekünk lenni.& & ahogy a tanítványok is jól érezték magukat Jézussal a hegyen. Ez az imádságunk, hogy mind betöltekezhessünk majd Jézus jóságával, szeretetével és örömével. Témánk az életünk elengedhetetlen részét képező humor, öröm, nevetés.

Martin Buber azt mondja: &Ha egy embernek csak hite van, akkor ott a veszély, hogy bigottá válik. Ha egy embernek csak humora van, ott a veszély, hogy cinikussá válik. Ha valakinek hite is van és humora is van, akkor megtalálta azt a helyes egyensúlyt, amire az életben szüksége van.&

Gyere el, ha érdekel a téma, és szeretnél rácsodálkozni Isten humorára! Fejtsük meg együtt, hogy mit jelent nevetve nézni a holnap elé. Jenei Grethe lesz az előadónk, ő vezet majd bennünket a bibliatanulmányozásban pénteken és szombaton. A részletes programot is hamarosan elküldjük. A szokásos módon csütörtök estétől vasárnap délig leszünk együtt. Ha teheted, tedd magad szabaddá, és gyere el csütörtöktől, hogy ne maradj le semmiről!

Idén egy fontos eseményre is sort kerítünk. Eltelt négy év és a Női Bizottság új elnökét kell megválasztanunk. Vadászi Ágit javasoljuk erre a posztra, és a hivatalos szavazást meg kell tennünk. Az új Bizottság tagjait már az Évi Konferencia jóváhagyta, és egyúttal azt is, hogy ezentúl a Női Bizottságunk öt tagú lesz (a korábbi 6 helyett). Az új Női Bizottságunk összetétele: Laczó Edit, Lakatos Lilla, Szuhánszki Csilla, Tarsoly Aletta és Vadászi Ágnes.

Ha szívesen jönnél, de aggódsz a közlekedés miatt, szeretnélek megnyugtatni, hogy Volán busz járattal nagyon jól megközelíthető a Református Üdülő, hiszen a Mátraháza MÁV-üdülő buszmegállótól csupán 5 perc séta. Tehát ne aggódj, akkor se ha nem autóval jössz.

Egyéb megközelíthetőségek:

Budapestről autóval (90 km) M3-as autópályán Miskolc irányában a 70-es számú kijáratig (Gyöngyös), majd a 24-es úton haladva Gyöngyösön keresztül elérjük Mátraházát.

Budapestről autóbusszal Budapest & Stadionok pályaudvarról naponta több alkalommal indul közvetlen járat Gyöngyös-Mátraháza felé. Az átlagos menetidő 1 óra 50 perc, javasolt leszállás Mátraháza, MÁV-üdülő megálló.Budapestről vonattal Budapest & Keleti pályaudvarról indul naponta több alkalommal Gyöngyös vasútállomásra személy- és sebesvonat, ahonnan helyi buszjárattal érhető el Mátraháza.

Pontos cím: Református Üdülő, 3233 Mátraháza Üdülőtelep 1.

Az üdülő weboldala: http://honlap.parokia.hu/lap/matrahaza/cikk/mutat/kapcsolat-6/

JELENTKEZÉS:

A jelentkezési lapokat 2018. szeptember 10-ig kérjük küldjétek a bizottságunk e-mail-címére: metodista.noi.bizottsag@gmail.com vagy postai úton Szuhánszki Csillának (7632 Pécs, Tildy Zoltán u. 35.1.em. 3).

Idei csendes napunk részvételi díja 7000,- Ft. (Aki nem vesz részt a teljes programon, annak arányosan kevesebb.)

A részvételi díj befizetése a helyszínen fog megtörténni, érkezéskor.

A Református Üdülő SZÉP kártya elfogadóhely!

A részvételt lemondani, illetve módosítani legkésőbb 2018. szeptember 20-ig lehet.

Jelentkezéssel kapcsolatos kérdések esetén keressétek Szuhánszki Csillát (06-20-280-7328) vagy Lakatos Lillát (06-70-625-8484) vagy a Női Bizottság bármely tagját.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

IMÁDKOZÓ KÜLDÖTTEK A CHARLOTTE-I LÖVÖLDÖZÉS UTÁN

A Generálkonferencia április 29-én szüneteltette a törvényhozási munkát, miután megtudta, hogy több rendfenntartó tisztet lelőttek, ...