2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

MEGTARTANI A LÉLEK EGYSÉGÉT – ELKEZDŐDÖTT A KÖZÉP- ÉS DÉL-EURÓPAI METODISTA EGYHÁZI VEZETŐK ÜLÉSE BUDAPESTEN


„Igyekezzetek megtartani a Lélek egységét a békesség kötelékével.” (Ef 4,3) Az Efézusi levélnek e szavaival köszöntötte dr. Patrick Streiff püspök a közép- és dél-európai országokból érkezett egyházi vezetőket március 8-án délután Budapesten. A püspök elmondta, hogy idén 50 éve történt az Evangéliumi Közösség és a Metodista Egyház egyesülése, amely szép kifejeződése volt a keresztény egységtörekvéseknek is. Napjainkban az egységnek újabb kihívásokkal kell szembenéznie, és ez különösen igaz a mi nagyon sokszínű püspöki területünkön is – fogalmazott.

A mai nap fő témája a Centrálkonbferencia központi irodájának jelentése volt. A beszámolóban többek között elhangzott, hogy májusban Magyarország lesz a házigazdája az európai cigánymissziós koordinátorok találkozójának Alsózsolcán. A jelenlevő több mint 10 országot képviselő delegáltak egyet értettek abban, hogy az Európai Egyházak Konferenciája (KEK) jó platformot biztosít az európai ökumenikus párbeszédben, és fontos a metodisták részvétele a június 5-ig tartó újvidéki KEK nagygyűlésen.

A mai tanácskozáson vendégként részt vettek a macedón, a szlovák és a szerb egyház újonnan kinevezett szuperintendensei is, akik a jövőben fognak belépni a vezetői szolgálatukba. A Végrehajtó Bizottság ülésének megnyitóján dr. Khaled László szuperintendens örömét fejezte ki, hogy az idén 120 éves magyarországi metodista egyház fogadhatja be a konferenciát, majd nőnap alkalmából külön köszöntötte az egyház lelkészi és laikus képviselőinek női tagjait.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

MAGYAROK A GENERÁLKONFERENCIÁN (CHARLOTTE, 2024. ÁPRILIS-MÁJUS)

2024. április 23. és május 3. között került sor az Egyesült Metodista Egyház 2020-as, a ...