2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

LÁTOGATÁS A MARONITA (LIBANONI) PÁTRIARKÁNÁL


Budapest & A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) kiemelt figyelmet fordít a Közel-Keleten élő keresztények helyzetére és a napjainkban feszítő migrációs problémákra, valamint a megoldások lehetőségeire. Ennek megfelelően a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Elnöksége döntése értelmében 2017. szeptember 28&30. között dr. Fischl Vilmos főtitkár vezetésével MEÖT delegáció utazott Libanonba, ahol megbeszéléseket folytatott Őszentsége Bechara Boutros al-Rahi maronita pátriárkával.

A megbeszéléseken a két fél álláspontja sok tekintetben megegyezett. Egyebek mellett abban, hogy a különböző okok miatt Európába menekült közel-keleti emberek problémáit valójában úgy lehet megoldani, ha a nemzetközi közösség összefogásával biztosítani lehet azokat a humánus feltételeket, amelyek a szülőföldön maradásukat segítik.

A pátriárka üdvözölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és egyúttal a Magyar Kormány migrációs politikai álláspontját. A felek megállapodtak a folyamatos kapcsolattartás szükségességében. Ennek érdekében a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa erősíti kapcsolatait a Közel-Keleti Egyházak Tanácsával.

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa a 2018 januárban szervezendő imahétre szívesen látja Őszentsége Bechara Boutros al-Rahi maronita pátriárka képviselőjét, hogy ezt az alkalmat is felhasználják az aktuális közel-keleti migrációs helyzet értékelésére.

A találkozó során Őszentsége a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa főtitkára munkájának elismeréseként a Maronita Patriarchátus emlékérmét adta át dr. Fischl Vilmosnak.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...