2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

MI DOLGUNK A VILÁGON? – GYÜLEKEZETI TÁBOR ZÁKÁNYSZÉKEN


Ma kezdődik a budapesti Reménység Gyülekezet nyári tábora Zákányszéken, amelynek többek között soproni, szegedi, rúzsai résztvevői is lesznek. A szombatig tartó csendesnapok témája Nehémiás könyve lesz, és egy kérdés: „Mi dolgunk a világon?” A táborvezető Szabóné Papp Klára lelkész a következő sorokat írta a tábor beharangozójában: „Sokat foglakozott egyházunk a misszióra vonatkozó &stratégiákkal&. Nehémiás könyve egy olyan területre hívta fel most figyelmem, amire úgy vélem, nem fordítunk elég gondot, jelesül, a belső megújulásra. Hiába vannak nagyszerű ötleteink, tanulmányozunk jobbnál-jobb könyveket ebben a témában, ha ez a fajta megújulás elmarad.”

„Romokban heverő országot kellett újjáépítenie, és ugyanígy a vallási, és társadalmi élet &réseit& betömnie annak a maroknyi csapatnak, akik Nehémiással hazajőve munkához láttak. Nem kis feladat hárult az építőkre, mégis kitartottak hűségesen. Egyik kezükben fegyver, másikban vakolókanál.

A munka végeztével egy ünnepi istentisztelet következik, melyen bűnt vallanak, fogadalmat tesznek, szövetséget kötnek az Úrral, elkötelezik magukat az iránta való hűségre, majd végrehajtják azokat a nem is egyszerű feladatokat, melyek az idegen asszonyok, és tárgyak eltávolítására vonatkoznak.

Úgy gondolom, egyházunk megújulása sem mehet másképpen, ki kell mondani, a bűn, az bűn, &öltözhet& az akármilyen elegánsan is. Vagy engedelmeskedünk, vagy elveszünk! Ennek a csendesnapnak a témája ebben a gondolatmenetben építkezik. Szeretnénk magunkat elkötelezni, hogy Istenhez hűségesek leszünk, parancsolatait megtartjuk, bűneinktől megvallás útján szabadulni kívánunk, és elkötelezzük magunkat arra, hogy amit megértettünk, azt meg is tesszük.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...