2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

KRISZTUS A VALÓDI IGAZSÁG! – ORSZÁGOSALIANSZ IMAHÉT MEGNYITÓ A METODISTA EGYHÁZKÖZPONTBAN

Szöveg: Galambos Ádám, www.lutheran.hu

Budapest, 2017. január 8. & A világ sokféle kérdésére egy valódi válasz van, mely Jézustól érkezik, miszerint Ő az út, az igazság és az élet. A Krisztusban történő közösség, a testériség, azaz a keresztény közösség került az Aliansz imahét nyitó imaórájának a fókuszába. &Az összetöredezett világ vágyik arra, hogy elhozzuk a békességet& & hangzott az Aliansz imahét köszöntőjében. Valóban, a keresztény egység képe, a tiszta és igaz szó, a bibliai üzenet barátságos továbbadása lehetőséget teremthet arra, hogy felismerjük, hogy a múló értékek helyett a valódi igazságot kell keresnünk. A felekezeti egységben évről évre megrendezendő Aliansz imahét célja, hogy kifejezze a Krisztusban való egység erejét.

Így gyűltek össze a Magyarországi Metodista Egyház székházának templomában többek között a református, az evangélikus, a baptista, a pünkösdista, az OM-misszió, a Golgota gyülekezet, az adventista és a baptista felekezetek vezetői és hívei, hogy testvéri közösséget alkotva együtt adjanak hálát az Úrnak. Az ünnepi nyitó imaórán Pásztor Zsófia, a metodista gyülekezet lelkésze kiemelte, hogy nemcsak ünnepnapokon vagy ökumenikus rendezvényeken, hanem &a mindennapokban is érdemes a felekezeti közösségre gondolni, arra, hogy egységben vagyunk&.

&Én vagyok az út, az igazság és az élet& (Jn 14,6b) & ennek az igének alapján tartotta meg ünnepi igehirdetését Végh Tamás. A református lelkipásztor a bűn és bűnbocsánat kérdésén keresztül rámutatott, hogy az ember megromlott természetét sem önmaga, sem a világ nem képes helyreállítani. &A bűnre Isten megoldása nem az ember önmegváltása, hiszen Ő tudja, hogy ember erre nem képes. Arra csak Jézus Krisztus által van lehetősége az embernek& & fogalmazott. A Budapest-Fasori Református Egyházközség nyugalmazott lelkipásztora beszédében arra is figyelmeztetett, hogy az emberi természetből adódóan &igazságtalan emberekként követeljük az igazságot, miközben magunk is a &léc alatt& vagyunk&. A lelkipásztor elmondta, hogy & úgy, ahogy a szőlőmunkások példázatán keresztül Jézus ezt pontosan meghatározza & az isteni igazság és az emberi igazság nem azonos. &Isten egyetlen egyszer volt igazságtalan, akkor is saját fiával, amikor Jézus miértünk a golgotai kereszten & a mi bűneink bocsánatára & szenvedett.&

Az Aliansz imahét nyitó imaóráján a felekezetek képviseletében a jelenlévő egyházi képviselők imádságot mondtak. Az Úrhoz fordultak többek között a reformációért és a megújulásért, a keresztények egységéért, a misszióért, az üldözött keresztényekért, népünkért, a házasságokért, a közösségért, a fiatalokért és az idősekért.

Az imaórán Horváth István a szervezet programjait ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. Az Aliansz főtitkára elmondta, hogy az Aliansz imahetet & melynek a programfüzete itt érhető el & a fővároson kívül számos vidéki településen is megrendezik. A főtitkár ajánlotta továbbá a Házasság Hete, az ökumenikus imahét, a BalatonNET, az Ez az a nap rendezvényeit, valamint egy új kezdeményezésről, az Imádság Budapestért részleteiről is beszámolt. &Minden héten egy-egy metrómegálló környékén élőkért fogunk imádkozni& & fogalmazott.

Az Aliansz imahét nyitó imaórájának végén Szeverényi János evangélikus lelkész, az Aliansz & Magyar Evangéliumi Szövetség elnöke mondott áldást. Az Aliansz imahetet 2017. január 8&15. között rendezik meg. Az imahét programjaihoz felekezettől függetlenül mindenki csatlakozhat.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...