2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

NYITOTT SZÍVVEL A MÁSIK EMBER FELÉ (Centrálkonferencia 2016)


12 országból mintegy 50 ember vett részt a centrálkonferencia Végrehajtó Bizottságának találkozóján és a kapcsolódó tematikus napon a franciaországi Mulhouse-ban. A március 10-13. közötti találkozón egyházunkat Csernák István szuperintendens, ifj. Schauermann Henrik laikus küldött, valamint Vigh Bence és dr. Khaled László lelkészek képviselték. – A centrálkonferencia (püspöki kerület) nem egy elvont közeg, hanem egy nagyon is valóságos, inspiráló és bátorító valóság. Ez több beszámolón és beszélgetésen keresztül is kifejeződött, amikor a különböző országokból, a legkülönbözőbb témákban megnyilatkoztak emberek.

A testvéri kapcsolatok megerősítéseként a centrálkonferencia Végrehajtó Bizottsága elhatározta, hogy 2017-ben egy áhítatos kiadványt jelentet meg a tagországok szerkesztésében. A kiadvány a jövő évi centrálkonferencia (2017. március 8-12.) és a húsvét (2017. április 16.) közötti napokra ad majd lelki útravalót, „Jézus az Úr” címmel.

A centrálkonferencia során beszámolók hangzottak el Szerbiából, Ausztriából és Szlovákiából, illetve szombati gyülekezeti estén a macedón, az albán, a magyar és a francia egyház képviselői tartották rövid előadást arról, hogy napjaink kihívásai között a metodista egyház milyen válaszokat nyújt. Korunk fő kihívásaként mindenekelőtt az országokon átívelő migrációt nevezték meg az előadók, amely egyszerre jelent reményt vesztett tömegeket, és egy szebb jövő utáni álomvilágot. További súlyos jelenség a kereszténység meggyengülésének realitása.

A jelenlevők megfogalmazták, hogy bár a metodista egyház Európa-szerte kisegyházi közösségnek számít szerény forrásokkal, a nyitott szívek és nyitott ajtók lelkiségéből kibontakozó bizonyságtételnek és szolgálatnak mégis társadalmi jelentősége van. Ahogy Wilfried Nausner szuperintendens fogalmazott: „Fontos, hogy nyitott szívvel álljunk a felebarátaink mellett!”

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...