2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

SZEKSZÁRD >>> MISSZIÓS STRATÉGIA 2015-2020


A missziós parancs alapján fogalmaztunk meg egy önképet. Súlypontjaink: gyermekeink, tagságunk, külső kapcsolataink. Gyermekmisszió: talán mi vagyunk a legkisebb létszámú gyülekezet. Gyermeklétszám viszont magas, ez az Úr Jézus adománya, előfordul, hogy többen vannak mint a felnőttek. Forgó rendszerben van gyermekóra: vasárnap gyermekmegőrzés van, nincs kötött foglalkozás. Külön napon tartjuk a gyermek evangélizációt, ez most minden héten pénteken történik, három tanító (két férfi és egy nő). 2015-ben öt, idén 8 fő. Egy évben kétszer van játszóházunk, sok külsős kisgyerek van jelen. Gyermekszolgálatok: gyermekpercek istentiszteleten, gyermekeknek is úrvacsora, bábelőadás. – Karácsonykor a kórházban is szolgálhattunk, ez egy új kapu, ami kinyílt számunkra. – Ifjúsági szolgálat: heti egy este kb. 6 fő, de szalonnasütésen 13 fő vett részt. Szeretnénk erősíteni a kapcsolatot a református ifivel, a kapcsolatot az országos ifivel, illetve az istentiszteleti valamint a kórházi szolgálatba is bevonjuk őket.

Célok:
– gyermekszoba átalakítása az új babák számára hívogató módon
– egész éves pedagógiai program
– napközis tábor
– 2017 tavaszi ifi tábor

A tagsággal kapcsolatban: imaóránk van Csatáron háznál. Ruhamisszió, gyógyító szolgálat, havont egy női kör, szolgálói imakör a gyermekórák után, böjti imalista. – Tagfelvételi csoportba 5 főt szeretnénk indítani, 6 részes alkalomsorozat. – Közös munkálatok terve (toronyfelújítás, lépcsőépítés, stb), kötetlen közösségi alkalmak terve. – A ház 25 éve épült, fel kell újítanunk, a város közepén vagyunk. 2020-ig 10 új tagot szeretnénk, és részt akarunk venni a közegyházi programokba. Szeretnénk Alpha kurzus, evangélizációt is tartani. – Györkönyben heti egy egész napot tartok, ott vagyunk a falu közösségi életében, ovis csoportunk és angol csoportunk van. – Szekszárdi kékkereszt csoportunk kezd éledni, keressük az ifjúsági házban a kapcsolatot. Fontos partnerkapcsolatunk van a svájci Lyss-i Gyülekezettel.

Pozitív, hogy a kevés férfi ellenére a gyermekszolgálatba benne vannak a férfiak. Nagyon sok szolgálat van a körzetben, ez nem egy kicsi gyülekezet. A gyerekpercek egy klassz dolog, ahogy a gyerekóra utáni imádság is. Ezzel Erősségnek látjuk a gyermek és ifjúsági szolgálatot. Valamint a tagsági elkötelezettségre törekvést. Tetszik, hogy a környezetükre is oda figyelnek (kert). Öröm látni, ahogy tudatosan ösztönzik a tagságot és fiatalokat erősítik az országos bekapcsolódásra. & A tagságra belső indíttatás kell, nem szabad erőltetni, ennek érnie kell. & Példaértékű volt a gyülekezet átadás-átvétele Zoli és Donát között. Közösen örültök a gyümölcsöknek, ezt jó látni! & Egy kicsit ki kéne szakadni a komfortzónából: szét kéne nézni, hogy milyen lehetőségek vannak, meg kéne ragadni a fiatalokat. Nem kell félni a változásoktól. Sok mindent meg lehet csinálni fiatalokkal, ha bevonjuk őket.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...