2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

PÉCS >>> MISSZIÓS STRATÉGIA 2015-2020


Pécs, Hidas, Siklósi testvérek köszöntik a konferenciát & kezdte beszámolóját Kurdi Zoltán és Szuhánszki János és felesége Csilla. Nagyjából látjuk céljainkat. Nem csak álmok lila ködét szeretnénk megfogni. Az igehirdetések erőteljesek, a dicsőítés szenvedélyes, a bizonyságtétel őszinte legyen. Ha valaki segítségre szorul ima és akár böjti támogatást nyújtunk. Erős anyagi áldozatkészség. Házicsoport működik. Gond a helyszűke, az elöregedés. Jelenleg nincsenek gyermekek. Vannak fiatalok, de más városok egyetemistái ők. Most kb. 25 fős ifjúságunk van, ami természetesen öröm. De többségüktől nem várható, hogy beépülnek.
Főzési rend működik a hajléktalanok számára (Edison u.), akik nagy éhséget mutatnak az ige iránt! Heti rendszerességgel van bibliaismereti klub a pszichiátriai osztályon. (Fekete Sándor professzor, klinika igazgató édesapja a pécsi gyülekezetbe járt, az igazgató nagy örömmel támogatta a klinikai szolgálat kezdését.) Fiatalok szívesen szolgálnak a gyülekezetben, és keresik szolgálati helyüket a városban. A maguk elhatározásából böjtölnek és imádkoznak minden héten kétszer, ami az ő kezdeményezésük volt. Úgy látjuk valami készül köztük. A siklósi gyülekezet szolgálata szenvedélybetegek, romák felé történik havi egyszer. Heti egyszer & Tanítványképzést kezdtünk Pécsen Szabadság Krisztusban című könyvvel. Ez lényegéban az Alpha Kurzus folytatása (&Béta&). Hidason lelkes iratmissziót végeznek a testvérek. Olyanokhoz is eljutunk, akik nem járnak a közösségbe. A testvérek nagy szeretete kincs, amire lehet építeni. Ifjúsági evangélizációt tartottunk advent négy vasárnapján.
Célunk belső és külső területeken Jézushoz hívni. Életünk értelmét és célját Jézus imádatában és szolgálatában megtalálni. 127. zsoltár hitvallásával tekintünk a jövőbe: &Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők& Aki az Úr szeret, annak álmában is ad eleget! Mint a hős kezében a nyilak, olyanok a serdülő ifjak.&

Nagyon jelentős a gyülekezet hírlevele és honlapja. Ezek olyan helyekre is eljutnak, akik nem vesznek részt. A honlapra azonnal felkerül az igehirdetés. Aki teheti napra készen vezesse honlapját. Fekete Sándor professzor középiskolás diákként járt édesapjával gyülekezetünkbe. Sose tudjuk, hogy milyen gyümölcse lesz annak az elvetett magnak. A terem kicsi, de direkt úgy építettük, hogy karzatként funkcionálhasson. Házicsoportunk hetente jön össze, kilencen vagyunk, ami nagy fejlődés, Bibliával foglalkozunk, énekelünk. Különben elrohanunk egymás mellett, de itt tudunk egymásért imádkozni, tudunk egymásról. Hidasnak nagyon nagy múltja van. & Jó lenne Pécsett hittanoktatásba bekapcsolni a gyerekeket, megtalálni a családokat.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...