2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

KAPOSVÁR >>> MISSZIÓS STRATÉGIA 2015-2020


Három különböző jellegű gyülekezetünk van, nagy fizikai távolságban egymástól: Kaposvár, Hetes, Kürtöspuszta. Lelki távolság is van, aminek csökkentésére törekszünk. Az első álmodónapot tavaly novemberben tartottuk. Főleg hetesiek tagok voltak jelen. Így tartottunk egy második alkalmat is. A rászánt idő nem volt hiábavaló, elkezdtünk nyíltan, bátorságot véve beszélni a hiányosságainkról & mondta Laczó Edit gyülekezeti elöljáró. Nem könnyű 4-5 évre előre gondolkodni. Szeretnénk a gyengeségeket kiküszöbölni, az erősségeinkre pedig építeni. & A Gyümis füzet kérdései alapján fogalmaztuk meg alapjainkat: Róma 15,7 alapján szeretnénk befogadó gyülekezet lenni. A másik ige a másik oldalt mutatja: Efézus 2,22: Ti is együtt épültek Isten hajlékává a Lélek által. & Missziós célunk, hogy igeközpontú, nyitott, vonzó, erős, segítőkész gyülekezeteink legyenek. & Célcsoportunk: gyermekek, tinik, fiatalok, fiatal házasok (havi rendszerességű házaskör alakult), családok, idősek, egyedülállók, betegek (beteglátogatás + kórházi pszichiátria), romák (Kürtöspusztán több mint 10 éves ez a szolgálat). Jó lenne több önkéntest megnyerni a különböző szolgálatunkban. Kürtösre főleg egyedül jár a lelkész. Pedig ez az egyik legnagyobb külső missziós területünk. Társadalmi szükségletek, amiket látunk magunk körül: egyedülélő anyák, anyagi nehézségek közt élők.

Öt missziós stratégiai területünk:
1.Közösségépítés (szeretetteljes kapcsolatok építése, körzeti napok szervezése, minden tagnak legyen szolgálati területe, új emberek elérése, &tele terem&, amihez az evangélizáció lehet egy lépés, nyitott új alkalmak, koncert, Kürtösön cél a stabil közösség, házikörök alakítása).
2. Misszió (szomszédok, nagyobb nyilvánosság, &100 fős gyülekezet&, Kürtösön több megtért ember, a társgyülekezetekből rendszeres látogatások, Somogyaszaló havi 1 házikör, Kadarkút havi 1 házikör, ezek egy plántáló folyamat első lépéseit jelentik).
3. Képzések (kiscsoportvezetők, tagfelvétel képzés, mentorálás, laikus igehirdető, lelkigondozói képzés)
4. Anyagiak (cél a stabilitás, tartalékképzés, tanítás az anyagiakról, céladakozások)
5. Épületeink (hetesi tetőjavítás, szigetelés, parkoló, toronyszoba, kaposvári teakonyha, hangosítás, terasztető, székek cseréje)

A körzet tud álmodni, sok ötletük. Kívánjuk, hogy Isten adjon jó kibontakozást, rengeteg jobbnál jobb ötlet. Profi összeállítás, pedig három nagyon különböző kis gyülekezet. A kürtösi munkát a hetesiek is támogatják sütemény misszióval. A kürtösi hatalmas szolgálati terep, ne maradjon egyedül a lelkész. A körzetnek vannak régi hűséges tagjai, lehet, hogy lassabban mozognak a változásokra, de itt talán mégis ügyesen mozdulnak. Pozitív, hogy a már meglevőt próbáljátok kibontakoztatni. Látszik a közösségi kialakítása e programnak, pozitív, hogy józanul számol az eszközökkel. A közösség mozgósítására és a kreatív részvételre érdemes buzdítani. Fontos momentum a képzés e körzet bemutatójában. Lényeges, hogy ha újat kezdünk készüljünk fel rá.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...