2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

DOMBÓVÁR >>> MISSZIÓS STRATÉGIA 2015-2020


Mi az álmom a gyülekezetről? & kezdte el a kiterjedt körzetről szóló beszámolóját a körzet lelkésze, Hajduné Erzsébet. Akinek kevés adatott, attól keveset kérnek számon & így gondolunk magunkra. A 2015-ös sátoros evangélizáció kapcsán megfogalmaztuk, hogy milyen gyülekezetet szeretnénk 2017-ben. Úgy látjuk, hogy nem efelé megyünk, talán 2020-ra sem leszünk olyanok. A dombóvári metodista gyülekezet erőssége, hogy szervez és elvégez fizikai dolgokat. Ellát mindent, ami szükséges. Nem működik úgy a misszió, ahogy várnánk, ahogy jó lenne. Nem látjuk az evangélizáció utáni eredményt. Amit szeretnénk:

1. Vendégszeretőnek lenni, kezet nyújtani a kívül állók felé. S ennek következménye lenne. Ezen munkálkodunk. (Schnase püspök)
2. Vonzóak szeretnénk lenni, példakép a világ számára.
3. Növekedő gyülekezetet szeretnénk két irányba: 1. minőségi, Krisztusra néző, egymás felé tekintő; 2. létszámban való növekedés: az üdvözülők számában. (Jelenleg nincsen ifjúságunk, szeretnénk fiatalosabbak lenni pl. éneklésben is.)
4. Sokoldalúságot szeretnénk megélni pl. a csoportok tekintetében. Jelenleg két házikörünk van. Kirándulásokat, közös programokat szerveznénk.

A missziónk része a kisvaszari cigánymunka is. Amerikából kapunk ehhez segítséget (El Paso). Mi sokat nem tudunk kint lenni, nagyon örülünk neki, hogy a biatorbágyi férfihéten két ember megindult lelkileg Kisvaszarról. Mindketten bizonyságot is tettek. Ez lényeges elindulás.

Sokkal több érték van a gyülekezetben, mint amit ti elmondtatok, tevékenyek vagytok. Például a pályázatok felvállalása. Ez komoly önbecsülésre adhat okot. Erre belülről lehet építeni. Ehhez tartozik a kisvaszari munka, aminek van motorja. – A beszámolóból kimaradt Kaposszekcső és Döbrököz. A körzet tehát több és nagyobb (intézmény). A partnerkapcsolatot nagyon régi, nagy tapasztalatotok van ezen a téren, ami példa (Münchennel).

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...