2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

SZJA 1+1%-OS FELAJÁNLÁS


Az elmúlt évben 1402-en rendelkeztek az szja 1%-ról az egyház javára, és 177-en a Márta Mária Alapítvány javára. Köszönjük! A 2015. évi bevallás készítés során 2016. május 20-ig továbbra is lehet az egyháznak felajánlani a személyi jövedelemadó 1%-át és a Márta Mária Alapítványnak egy másik 1%-ot!

Kedves Rendelkező!

Köszönjük az elmúlt évi szja 1+1% fel&ajánlásokat, melyben a Magyarországi Metodista Egyház (1402 fő & 7.128.283,-Ft), illetve a Márta Mária Alapítvány (608.517,-Ft) javára rendelkezett. Nagy szükségünk van a szolgálat végzéséhez ezekre a forrásokra. Kérjük, hogy támogassa továbbra is egyházunk szolgálatát és ha tud, segítsen további szja-felajánlók megszólításában!

Tisztelettel kérjük, hogy idén is rendelkezzék SZJA 1%-áról a Magyarországi Metodista Egyház javára! Technikai száma: 0073

Adója 1%-nak felajánlásával a gyermekek, fiatalok, a családosok és idősek, hátrányos helyzetűek és romák között végzett hitéleti és szociális egyházi munkát, szolgálatot valamint az evangélium terjesztését segíti.

Tisztelettel kérjük továbbá, hogy rendelkezzék adója második 1%-ról az egyház szeretetotthonaiban élő időskorúak gondozását támogató

Márta Mária Alapítvány javára! Adószáma: 19231945-1-17

Ki rendelkezhet?

Bárki, aki szja-bevallást vagy egyszerűsített bevallást ad, illetve munkáltatói adómegállapítás útján teljesíti kötelezettségét, jogosult az adójának kétszer 1%-áról rendelkezni. Egyház részére még abban az esetben is érdemes rendelkezni, ha a magánszemély fizetendő adója 0 forint (pl: kiskeresetűek, nyugdíjasok, ösztöndíjasok, stb.). Az egyházak & az egy százalékon túli & állami finanszírozása a rendelkező magánszemélyek száma (és nem a felajánlott összeg nagysága) alapján történik, így a 0 Ft-ról történő rendelkezés is növeli az egyház részére juttatott állami támogatás részarányát. Hogyan rendelkezzünk?

A rendelkező nyilatkozatok benyújtási határideje minden adó-megállapítási mód esetén 2016. május 20.

1. Lehetőség van arra, hogy az adónk 1-1%-ának felhasználásról a bevallás/egyszerűsített bevallás részét képező EGYSZA lapon rendelkezzünk és azt a bevallással együtt továbbítsuk az adóhatóságnak.

2. A személyi jövedelemadónk 1-1%-áról a rendelkező nyilatkozatot 15EGYSZA nyomtatványon önállóan, 2016. május 20-ig is megküldhetjük az adóhatóságnak elektronikusan, vagy papíron kitöltött formában.

3. Elektronikus beküldési mód választásakor az EGYSZA és az ADOAZONOSÍTÓ lapok aktiválásra kerülnek és kitöltésük után elektronikus úton beküldhetőek.

4. Papír alapú beküldési mód választásakor az EGYSZA lapot a borítékba helyezés után rá kell írni az adóazonosító jelet. A borítékot postán vagy személyesen 2016. május 20-áig kell eljuttatni az adóhatósághoz.

5. Amennyiben munkáltatója útján kíván rendelkezni, kérjük ne felejtse el az adóazonosító jelével ellátott borítékot a ragasztott felületére átnyúlóan saját kezűleg aláírni, és a borítékot legkésőbb 2016. május 11-éig a munkáltatójának átadni.

A nyilatkozatunk akkor érvényes, ha

& a rendelkező nyilatkozatot határidőre megküldjük az adóhatóságnak,

& és adónkat a törvényes határidőig maradéktalanul meg is fizetjük.



Köszönjük támogatását!

Budapest, 2016. január 8. Magyarországi Metodista Egyház

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...