2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

MENEKÜLTKRÍZIS BUDAPESTEN


Az elmúlt napok fővárosi menekült krízisében a Wesley Szövetség tagegyházai és tagszervezetei (többek között a Magyarországi Metodista Egyház, az Üdvhadsereg, a Názáreti Egyház, a Szabad Metodista Egyház, a Felebarát Keresztény Alapítvány) is igyekeztek a rászorulók mellé állni Budapesten.

Közösségeink tagjai felkeresték többek között a Déli, a Keleti, a Nyugati pályaudvarokat is, ahol mindenekelőtt igyekeztek felmérni a helyi állapotokat és szükségleteket. A legsúlyosabb a helyzet a médiában is leginkább megjelenő Keleti pályaudvar környékén, ahol több ezres tömeg gyűlt össze, és ahonnan a mai délután folyamán egy több százas csoport indult el gyalogosan Ausztria felé.

Jelentős szükséghelyzet mutatkozik ugyanakkor a Déli pályaudvar környékén (élelem hiány), és a Nyugati pályaudvar környékén, ahol a sínpályák mögött próbálnak megtelepedni a menekültek (sátor és takaró hiány).

A rendkívül összetett helyzetet valóságosan a helyszínen lehet igazán megtapasztalni, és átélni. Így bátorítunk a helyi szolgálatokba való bekapcsolódásra, az imádságos jelenlétre, az evangélium képviseletére. A Wesley Szövetség mai ülésén egyhangúan támogatta a Keresztények a migránsokért / Christians for Migrants facebook oldal létrehozását, amely segítséget nyújthat a keresztény egyházak és szervezetek közös szolgálatában. Szeptember 5-én egy babafürdető állomás felállítására és leves osztásra készülnek az oldal létrehozói.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...