2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ÚJ GYÜLEKEZETEKET ALAPÍTANI MAGYARORSZÁGON


„Gyülekezetplántálás” – ez volt a témája az április 23-26. között tartott 83. Évi Konferencia tematikus napjának Budakeszin. Ez volt az első alkalom, hogy a konferencia résztvevői egy speciális témának szenteltek egy félnapot az országos egyházi közgyűlésen. Az elmúlt 25 évben két új körzet született az egyházban (jelenleg 11 körzetben végzik országos missziójukat a magyarországi metodisták). Az egyház ugyan még mindig kisegyháznak számít, ám egy lassú növekedés mutatkozik a tagság számában.

Az egyház egy generációváltás felé halad. Az idősebb generáció nyugdíjba menetelét idén Gyurkó József pécsi lelkész kezdte meg, 35 évvel a felszentelése után. A következő évben őt Csernák István szuperintendens követi. A konferencián felszentelésre került Vigh Bence, aki hároméves próbaidős szolgálatát teljesítette.

Patrick Streiff idén hivatalosan megnevezte a jövőre nyugdíjba vonuló szuperintendens utódját, Khaled A. László személyében. E korai bejelentés lehetővé teszi a fiatalabb lelkész generáció tagjának a felkészülést (gyülekezetlátogatások, képzés).

A 2016-os Generálkonferenciára a magyar évi konferencia Ambrusz Istvánt (laikus küldött) és Khaled A. Lászlót (lelkészi küldött) választotta. A következő, 84. Évi Konferencia helyszíne és időpontja: Budapest-Óbuda, 2016. április 14-17.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...