2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

EGYHÁZAK VILÁGTANÁCSÁNAK KÖZLEMÉNYE A KENYAI MÉSZÁRLÁS KAPCSÁN


Az Egyházak Világtanácsa is elítéli a kenyai Garissa Egyetemen április 2-án Nagycsütörtökön történt terrortámadást. A szervezet vezetői az április 3-án, Genfben kiadott nyilatkozatukban mély megrendülésüket fejezték ki afelett, hogy a muszlim támadók keresztényeket választottak célpontjaiknak.
Az Egyházak Világtanácsa arra kérte a kenyai hatóságokat és a nemzetközi közösséget, hogy vonják felelősségre azokat, akik ezen a lelkiismeretlen mészárlást végrehajtották és tegyenek meg mindent a jövőbeli támadások elkerülése érdekében. Különösen azokat a konfliktushelyzeteket kell kerülni, amelyek provokálni akarják a vallások közötti békétlenséget & írta dr. Olav Fykse Tveit a tanács főtitkára, norvég evangélikus lelkész.

&Mélyen gyászolom a sok fiatal diáknak az elvesztését, akik fényes reményeket hordoztak Kenya jövője szempontjából. Felajánlom együttérzésemet a halottak családjainak, imáimban hordozom a sebesülteket és szolidaritásomat és együttérzésemet fejezem ki azokkal a kenyai tagegyházainkkal, akik érintettek a történtekkel kapcsolatban& & így Tveit.

&A húsvéti üzenet egyértelmű: a halál és a gonosz végül nem fog győzni. Ahogyan keresztények milliói szerte a világon egyesülnek ma arra, hogy emlékezzenek Jézus Krisztus szenvedéséről és a haláláról a kereszten, úgy idén meg fogunk emlékezni azokról a fiatal nőkről és férfiakról is, akik Kenyában brutálisan életüket vesztették, hogy teljes legyen a kapott ígéret és remény& & tette hozzá Tveit.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...