2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

GYŰJTÉS AZ EURÓPAI MISSZIÓS ALAPBA


Kedves Testvérek a Magyarországi Metodista Egyházban! Értesültünk róla, hogy a magyar metodista gyülekezetek ismét gyűjtöttek egy 590 euro értékű adományt az európai missziós alap (Fund for Mission in Europe) javára, valamint 343 eurót a Sátormisszió támogatására. Miközben továbbítottuk az utóbbi összeget Németországba, nagyon szeretném megköszönni Nektek a &Fund& nevében a nagyra értékelt szolidaritásotokat és szereteteteket.

Nemrégen olvastam Pál szavait a 2Kor 8,13-14-ben: &Ugyanis azért, hogy másoknak könnyebbségük legyen, nektek ne legyen nyomorúságotok. Ellenben az egyenlőségnek megfelelően a mostani időben a ti fölöslegetek pótolja azok hiányát, hogy máskor azok fölöslege is pótolja majd a ti hiányotokat, hogy így egyenlőség legyen.&

Néha szükségünk van imádságra, figyelemre, törődésre, tanácsra, anyagi segítségre. Máskor pedig úgy érezzük, hogy olyan sok áldásban volt részünk, hogy elegendő arra is, hogy mások szükségeiben osztozzunk. A világméretű metodista család tagjának lenni azt is jelenti, hogy nem kell senkinek mindig erősnek lennie és senki sem lesz mindig gyenge. Megosztjuk egymással, amink van, akár lelki, akár anyagi javaink vannak. Nagyon köszönjük elhatározásotokat, hogy Isten missziójának más országokban is részévé akartok válni, és éppen ezt teszitek: megosztjátok másokkal, amitek van!

Szeretnék egy példát említeni azon szolgálatok közül, amelyeket a szabadon felhasználható adományokból támogatunk: Több, mint 15 éve szolgál a Bulgáriai Metodista Egyház 3 börtönben: Várna, Razdelna és Lovech városokban.

Ez a kitartó és nagyon fontos munka magába foglalja a hetenkénti istentiszteleteket, bibliatanulmányozást, lelkigondozást, a börtönben lévők szükségleteinek támogatását és családjaik segítését is (különös tekintettel a különböző szociális és adminisztratív problémákra és a börtönben lévők gyermekeinek tanítására). Ez így reményt nyújtó szeretetszolgálat azok felé, akikkel aligha törődik valaki. Egy olyan szolgálat, ami igazán fontos!

Nagyon köszönjük, hogy adományotokkal lehetővé teszitek az ilyen hitet továbbadó diakóniai szolgálatokat!

Áldáskívánással,

Urs Schweizer

A Fund adminisztrációs vezetője

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...