2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ALSÓZSOLCAI TEMPLOMSZENTELÉS ÉS HÁLAADÓ NAP


Szeretettel meghívjuk a Magyarországi Metodista Egyház első roma templomának felszentelésére, melyet az országos hálaadó nap keretében 2014. október 11-én 11 órakor tartunk Alsózsolcán. Az ünnepi istentiszteleten igét hirdet DR. PATRICK STREIFF Közép& és Dél-európai Centrálkonferenciájának püspöke.

Alsózsolcán 1952-ben kezdődött egyházunk roma-missziós szolgálata a miskolci metodista lelkész Szuhánszki János munkálkodásával. Évtizedeken át magánházaknál találkoztak test- véreink, hogy a közösség által erősödjenek, növekedjenek hitükben. 1988-ban az egyház egy parasztházat vásárolt a gyülekezetnek, de az azóta szépen gyarapodó metodista közösség kinőtte az egykori imatermet. Ezért határoztuk el, hogy a korszerűtlen épület helyett templomot építünk a 260 fős, aktív és környezetében is jó munkát végző, példát adó gyülekezet számára.

A négy éve tartó építkezés befejeződött, nagy örömmel és hálás szívvel ünnepeljük, hogy felépült egyházunk első roma temploma. Szeretnénk, ha a templom a metodista gyülekezet erősödésével az alsózsolcai jószolgálati munka fejlesztését, a környező falvak roma- lakosságának támogatását és a cigány és nem cigány emberek közötti békesség erősítését is szolgálná.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

KÖZÖS IMÁDSÁG, KÖZÖS OTTHONUNKÉRT – COP28 KLÍMACSÚCS (DUBAI)

A magyarországi egyházak teremtésvédelmi szerveinek és szervezeteinek ökumenikus közössége hív minden keresztény közösséget, hogy csatlakozzanak ...