2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

A 2014-ES REFORMÁCIÓS PROGRAMOK OKTÓBERBEN


Október 1-jén, szerdán 18 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődnek a rendezvények Budapesten, a Kálvin téri református templomban, zenés istentisztelet keretében. A megnyitó jó alkalmat ad & a főtéma megfontolásán túl, illetve ahhoz kötődően & a fenntartható életformára hívó üzenet kifejtésére, annál is inkább, hiszen ebben az időszakban egyházaink sokfelé a teremtésvédelem hetét ünneplik. A megnyitón a metodista egyház miskolci Esterházy Kórusa is szolgál.

Október 4-én, szombaton 10 órától & szintén a reformációs események részeként & rendezzük meg az Ökumenikus Tanács székházában a területi női találkozót. A főtéma: Keresztény nő a családban & amit élsz, azt örökíted tovább. Nyitóáhítatot vezeti: B. Pintér Márta evangélikus lelkész, köszöntőt mondanak: P. Tóthné Szakács Zita házigazda, az Ökumenikus Tanács Női Bizottságának elnöke és Dr. Fischl Vilmos, az Ökumenikus Tanács főtitkára. Varga György baptista lelkész, a Baptista Családi Szolgálat vezetője és felesége szolgálata.

Október 12-én, vasárnap 17 órakor az alberti evangélikus templomban a reformáció hónap részeként ökumenikus istentiszteletet tartunk, melyen igét hirdet Steinbach József püspök, az Ökumenikus Tanács elnöke. Tagegyházaink missziói bizottságának lelkészei is szolgálnak az istentiszteleten. Az istentisztelet előtt 15 órától hangverseny lesz a római katolikus templomban a helyi énekkarok szolgálatával.

Október 19-én, vasárnap 17 órakor kezdődik a szokásos ünnepi reformációi gála a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban. A gazdag programban & egyebek mellett & a Kecskeméti Református Gimnázium kórusa, valamint Pál István &Szalonna& és családja szolgálatában gyönyörködhetünk. Fő előadásra Czibere Károly államtitkár urat kértük. Előadásának címe: &Reformáció és a család&. Műsorukkal a Fasori Evangélikus Gimnázium diákjai mutatkoznak be. Köszöntőt mond Steinbach József püspök, az Ökumenikus Tanács elnöke. A házigazda Bényi Ildikó lesz.

Október 26-án, vasárnap 17 órakor a Magyarországi Metodista Egyház központjában lesz az országos reformációi istentisztelet. Igét hirdet Papp János baptista egyházelnök, a MEÖT alelnöke. Az úrvacsorás istentisztelet liturgiájában az ökumenikus tanács tagegyházainak főpásztorai szolgálnak.

Október 31-én, csütörtökön 17 órakor ünnepi megemlékezést tartunk a budapesti Reformációi emlékparkban (Bajza utca és Városligeti fasor sarka). Ezen a Nemeshegyi János által vezetett fúvószenekar szolgál. Ünnepi beszédet Ungvári Csaba a Pünkösdi Teológiai Főiskola rektor-helyettese mond. Imádságot Steinbach József, az Ökumenikus Tanács elnöke mond, s a megjelent egyházi vezetők áldást mondanak.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...