2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

VILÁGIMANAP 2014


Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén az egyiptomi keresztény nők készítették el – közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára szerdán az MTI-vel. A világimanapot országszerte gyülekezetekben tartják meg – mondta -, “együtt imádkozva azokért, akik, keresik az utat az Istenhez, az igazi éltető forráshoz”. Az idei imanap vezérgondolatát az ószövetségi Ézsaiás könyve alapján határozták meg: “már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok”.

Tájékoztatása szerint az ökumenikus világimanapot 1870 óta tartják meg világszerte, Magyarországon pedig pénteken 29-edszer szervezi meg a MEÖT ezt az eseményt. A MEÖT főtitkára rámutatott: az imanap résztvevői az ökumenikus tanács által megjelentetett kiadványok segítségével készülhetnek fel, hangolódhatnak rá az eseményre, “és élhetik meg az imanapi liturgia tartalmának kiteljesedését”. A világimanapra való felkészülést segítő anyagok elérhetők és letölthetők a www.meot.hu honlapon.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ONLINE REGISZTRÁCIÓ INDUL: ORSZÁGOS NYÁRI TÁBOR JÚLIUS 9-13.

Ezúton tesszük közzé az idei Országos Nyári Táborunk (Balatonfenyves, 2022. július 9-13.) online regisztrációs oldalát: ...