2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

INSPIRÁLÓ KAPCSOLATOK – CSENDES PERCEK CONNEXIO



A decemberi Csendes Percek hátsó oldalán egy bizonyságtétel adta az ötletet: a telugu nyelven kiadott napi áhítatos kiadvány (Medagadi) 60 éves évfordulója kapcsán a felelős szerkesztő arról számolt be, hogy egy indiai otthonban minden héten közösen olvassák el a napi áhítatot, beszélgetnek róla, és együtt imádkoznak. Örömteli élmény volt számára a találkozás. – Bennünket is inspirált ez az alkalom.

Az új metodista imaházban Abonyban, amely egy öreg lakóházból lett kialakítva, a laikus vezetőnk biztatására egy ideje egy új, hétközi alkalom elindítását fontolgattuk. A 2013-as advent adott erre alkalmat: megkezdtük a heti Csendes Percek imaórák tartását. Az Isten Lelkének csodálatos munkája ez, egy nemzetközi összefogás, a connexio gyümölcse!

Ebben a magyarországi imaházban, amelynek megvásárlását a koreai metodisták támogatták egy roma gyülekezet tagjai ülnek körbe. Az indiai testvérek példáján bizonyságtételeket olvasunk a világ minden tájáról a résztvevő nőkkel és férfiakkal, fiatalokkal és idősekkel. Az elkezdett adventi alkalmakra egy kis jászolt is kitettünk középre, amelyet a német metodista testvérektől kaptunk ajándékba, hogy így is figyeljünk a Megváltó születésére és üzenetére.

Ennek a formálódó gyülekezetnek fontos élménnyé váltak ezek az imaórák: együtt tanulunk Bibliát olvasni, bizonyságot tenni és imádkozni is a Csendes Percek útmutatása alapján.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...