2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

KITÜNTETTÉK DR. PATRICK STREIFF PÜSPÖKÖT


A Tenessee állambeli Martin Methodist College-ban (USA) folyó nemzetközi tanácskozás keretén belül, &kiemelkedő püspöki vezetőként és teológiai oktatóként& Elnöki Medált kapott a Közép- és Dél- Európai Centrálkonferencia püspöke dr. Patrick Ph. Streiff.

A Martin metodista teológiai egyetem egy olyan oktatási intézmény, amelynek célja, hogy a legkülönbözőbb kultúrákból és nyelvi háttérből érkező embereket készítse fel a jövőbeni útjukra, szolgálatukra. A novemberi tanácskozás során különböző megbeszélésekre, illetve egyes osztályokkal való találkozásokra került sor. Streiff püspök két előadást tartott & az egyház szolgálatáról egy szekuláris világban témakörben & a 21. századi misszió lehetőségeire és kihívásaira rávilágítva.

Előadásaiban hangsúlyozta, hogy egy posztmodern szekuláris társadalomban az egyház üzenete nem válhat doktrinális katekizmussá, sem erkölcsi kényszerré. Az embereknek inkább személyes arcokra van szükségük, és egy személyes találkozásra Jézus Krisztussal. Ezenkívül az Isten szeretetének élményére vágynak, hogy ők is készekké váljanak az Isten és az ember szeretetére.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...