2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

PALESZTIN MINISZTER ÉS NAGYKÖVET LÁTOGATÁSA A MEÖTBEN


Dr. Ziad Al-Bandak palesztin miniszter, elnöki tanácsadó és Ahmad Abdelrazek palesztin nagykövet a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsánál látogatást tett. A MEÖT főtitkára Dr. Fischl Vilmos fogadta őket hivatalában. Anyanyelvükön köszöntötte őket a főtitkár, aki maga is több mint 5 évet élt az arab világban. A megbeszélésen Fischl Vilmos kiemelte, hogy az Ökumenikus Tanácsnak 11 államilag elismert tagegyháza van. Elmondta, hogy a Magyar Katolikus Egyház megfigyelő-együttműködő státuszban aktívan részt vesz az Ökumenikus Tanács munkájában. Hangsúlyozta az ökumenikus összefogást, amely megmutatkozik a tagegyházak kulturális és egyházi rendezvényein is. Kitért arra is, hogy Magyarország és a Közel Kelet között hagyományosan jó kapcsolatok voltak, vannak.

Dr. Ziad Al-Bandak miniszter, aki maga is gyakorló keresztény kiemelte, hogy a keresztyén közösségek a palesztin területeken védettséget élveznek, amelyeknek érdekében ő maga járt el. Elmondta, hogy nemzetközi összefogással templomot újítanak fel, ami nagy öröm számukra. Ahmad Abdelrazek nagykövet, aki gyakorló muszlim elmondta, hogy számára fontos a kulturális és vallási összefogás a palesztin és a magyar nép között.

A megbeszélés jó hangulatban zajlott és a felek megegyeztek abban, hogy a jövőben is érdemes lenne erősíteni az egyházi kapcsolatokat egymás között.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...