2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

HIT, REMÉNY, SZERETET – 17. CENTRÁLKONFERENCIAI ÜLÉS


2013. március 13-17. között Winterthur-ban a helyi metodista gyülekezetünk szép épületében 110 küldött (köztük hat magyar) és vendég részvételével tartotta 17. Centrálkonferenciai ülését a Közép- és dél-európai egyházkerületünk Dr. Patrick Streiff püspök vezetésével. Mottóigéjét az 1Kor 13,13-ból vette. Ez, és John Wesley híres munkája & A metodisták ismertető jegyei & alapján tartották a jelenlévő vendégpüspökök (Christian Alsted, Gregory Palmer, Rosemarie Wenner) a reggeli bibliatanulmányokat.

A mottóige volt a fő gondolata Streiff püspök üzenetének is, amit a konferencia bevezető részében ismertetett az isteni szeretetről, a gyülekezetépítésről, a vezetés képzéséről, a mai idők disszonanciáiról és a jövőbeli közösség formálásáról. A konferencia új munkamódszert, s ezzel együtt új ügyrendi szabályzatot fogadott el. Kevesebb munkabizottsággal és kisebb létszámú végrehajtó bizottsággal működik a konferenciák közötti években. Főtémaként a következő három évre az &új idők misszióját& választotta. Ez alapján választva konkrét témákat (mint a szegénység, a gyülekezetplántálást stb) üléseznek majd a különböző testületek.

A CK megválasztotta a különböző testületeket és tagjait a következő négy évre. A végrehajtó bizottság magyar tagjai: Csernák István és Schauermann Henrik, a teológiai bizottság tagja: Kovács Zoltán, az egyház és társadalom bizottság tagja: Dr. Khaled László lett többek között.

A konferencia különleges pillanatai voltak az ország jelentések, melyek arról a gazdagságról és sokszínűségről, a misszió szépségeiről beszéltek, amik a kerület csaknem 16 országában, ezen belül a hét évi konferenciában megjelennek. A mi beszámolónkat is nagy figyelem kísérte, különösen a cigánymisszióról és az építkezéseinkről érdeklődtek többen.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...