2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

MÁSOKÉRT ÉLNI – MEGKEZDŐDÖTT A REFORMÁCIÓ HÓNAPJA


Másokért és nem önmagukért kell élniük az evangéliumban hívőknek & mondta Steinbach József, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöke, református püspök az &Október, a reformáció hónapja& elnevezésű rendezvénysorozat nyitó zenés istentiszteletén tartott igehirdetésében hétfőn Budapesten.

A MEÖT elnöke arról is beszélt az elvilágiasodásra utalva, hogy &ne tévesszenek meg bennünket a statisztikai adatok, (…) ne daráljon be minket a modern világ bűnös rendszere&, mert &Isten szentségével és tisztaságával& kell járniuk a világban a keresztényeknek, &azzal a bizonyossággal, hogy Jézus ügye győztes ügy&.

A református püspök megjegyezte: a Krisztusban hívők tudnak egymással dicsekedni másoknak, &mert Jézusban közös a hitünk, (…) a küldetésünk és a feladatunk a világ felé&, ugyanis &a mindent relativizáló világ várja az evangélium hírét&.

Steinbach József rámutatott: van Istennek kedves dicsekvés, amely jó lelkiismerettel kifejezhető, amelyben öröm, reménység, jövőbe vetett bizakodás van, amelynek az az alapja, hogy &Isten kegyelmével jártunk a világban&.

A liturgiában részt vettek a MEÖT tagegyházainak vezetői, szolgált a metodista Esterházy Kórus. A szertartás előtt Luther Márton reformátor 1517-ben írt 95 tételét kiszögezték a Kálvin téri református templom ajtajára.

Szöveg: Kiss Tamás

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...